Awexology

Betul ke wanita lebih jahat daripada lelaki? Ada pakar ke dalam bidang ni? Siapa pakar-pakar tu? Apa nama bidang ni? Feminologi? Wanitalogi? Awexografi? Perempuanosis? Whatever laaa…

Tapi pendapat aku… ehem… diulangi… pendapat aku semata-mata, wanita jauh lebih mahir dan campin daripada lelaki dalam satu perkara — MENIPU. Huh? Kau orang tak setuju? Ada aku kisah kau orang setuju ke tak? Ekekekekeke…. aiyaaarrrkkk…!

But seriously, ni memang pendapat aku. Dalam hal menipu dan memutar belit — tak kiralah untuk tujuan apa sekalipun sama ada untuk kepentingan sendiri atau orang tertentu atau pun untuk tujuan mendapat sesuatu mahupun (ni paling famous) saja-saja tanpa tujuan — wanita memang makhluk yang sangat sangat sangat jauh jauh jauh lebih handal dan hebat daripada lelaki. Lelaki ketinggalan sebanyak jutaan mata di belakang dari segi pemarkahan. Ya bapak-bapak, ibu-ibu, datuk-datuk, nenek-nenek, tun-tun, toh puan, tan sri, puan sri, datuk seri, datin seri… wanita sungguh sungguh sungguh handal menipu… Terutamanya menipu tentang teman seksnya.

Tak baik tau… Menipu ni kalau dilaknat oleh orang yang tertipu… Seumur hidup merana selagi tak diampunkan oleh orang tu tau… Kena breast cancer ke, boifren atau suami kena langgar lori dan putus kedua-dua kaki ke, atau cacat seumur hidup ke, dapat anak spastik ke… isy isy isy… Jangan beb!

By the way… natijah ke atas mangsa menipu ialah emosi. Natijah ke atas mangsa keganasan dan kejahatan lain ialah fizikal. Ada ketikanya natijah emosi jauh teramat lebih dahsyat daripada fizikal kan? Especially kalau mangsa dah beri segala-galanya apa yang ada dalam emosinya kan? Bukan ke? Ke?

14 Respons to “Awexology”

  1. Takkan jadi mangsa kot kalau buat2 mengerang. Yang mangsa pompuan tu la – mengerang walaupun sebenarnya mengereng je!

  2. ni hapa punya komen ni brader firdaus oooiii…

    hahahhaahhahahahaaha.takpa bang gua setuju dengan lu….

  3. dah memang termaktub wanita itu akalnya 1, nafsunya 9.
    menipu tu pun didorong oleh nafsu jugak kan?

  4. hi naj… errr… nie naper nie tetiba marah sangat kat pompuan…..

  5. inilah namanya kerana nila setitik rusak susu sebelanga,
    yang menipu tu wanita ke perempuan ke atau beetiiinaaaa…….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: