Belajar Tipu

Kita belajar apa yang kita belajar. Tapi sekali tertipu, tak semestinya takkan tertipu lagi. Sebabnya? Penipu pun belajar dari apa yang dia tipu… eheks…

Dan tak cukup-cukup lagi ke menipu? Pada pengalaman dan pandangan aku yang miopia ni, bukan semua mangsa tipu tak tau yang dia ditipu. Antaranya memang tau yang dia tu sedang kena tipu tapi relakan dan biarkan juga si penipu terus menipu. Kenapa ya? Entah… tapi aku rasa dan rasa-rasa serta dirasa-rasa, mungkin sebab cinta? Rasa cinta teramat kepada lelaki atau perempuan yang sebenarnya sedang menipu dia sampai merelakan diri ditipu? Hmmm… macam tak logik le pulok… But then again, sejarah dah membuktikan dalam banyak peristiwa bahawa cinta bukan sahaja buta, tapi juga boleh buat orang pandai jadi bodoh.

Tak apa bercinta dengan orang bodoh. Tapi jangan diperbodohkan cinta, tak gitu? Setuju? Memang pure bodoh le tu… Jadi? Apa harus dibuat? Ekekekekek… Entah… Tapi aku rasa life will be a great lots of fun kalau si penipu bertemu si penipu. Apa kata kita lawan tipu sama tipu? Amacam…?

8 Respons to “Belajar Tipu”

  1. salah satu cara nak bagi orang gelak ialah dengan buat cerita tipu…

    ***best jugak bila kita ingat masa kita gorang orang lain…

  2. tapi bab percintaan adalah dengan setulus hati tau….

    akan ku anyam cinta tu serapat tikar mengkuang…

    dah rosak ganti baru…

    • Ekekekekekekekeke… wa suka cara lu! Ekekekekek… tikar mengkuang yang rosak diganti baru! Ekekekekekekeke… Errr… Tikar ni bukan ke buat tempat duduk, baring, makan, bla bla bla…

  3. jangan kata macam tu karang woman libs listkan nama gua sebagai lelaki palingggg tak guna dalam alam semesta ini…

    tak tercapai la impian gua nak keluarga yang besar

    • Sejarah Women’s Lib bermula atas sebab desakan wanita untuk diberi hak bekerja di pejabat seperti kaum lelaki atas prinsip “We will not be dictated to”, dan setelah buat demonstrasi jalanan, maka wanita diberikan kerja pejabat yang pertama untuk mereka — stenographer… yang tugasnya menulis dictation… eheks… Ironic…? Hmmm…

  4. hmm…pengetahuan nih..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: