Romantika Steamboat Stim

Dah lama betul tak makan steamboat ni. Kat mana best ek? Bertanya-tanya kat kengkawan, sorang suggest satu tempat, sorang lagi kata tempat tu tak best. Ekeleee… Dah tu? Pergi Melaka hari tu ingat ke dapatlah pergi ke Umbai sebab orang semua kata kat situ seafood sedap. Tapi sebab masing-masing tak tahu jalan nak ke sana ditambah dengan hujan renyai-renyai sekali sekala, tak pergi gak.

Mana nak cari steamboat ni? Yang best. Tapi janganlah mahal sangat. Aku bukannya perdana menteri atau ahli politik. Makan steamboat ni ialah satu nostalgia romantika paling best antara Permaisuri beta dan beta. Perghh…! Hari tu kami dah bincang nak ulangi semula romantika di steamboat sambil stim-stim… eheks! Sambil bincang pun boleh stim. Sempatlah dua round. Tapi resolusi kat mana nak makan steamboat tak dapat gak, benda lain yang dapat. Anyways, peluang nak makan steamboat berdua tengah ada ni sementara Putera dan Puteri cuti sekolah dan hantar dia orang ke mana-mana kem tahanan sementara supaya kita orang berdua boleh romen-romen romantika macam dulu-dulu. Best siot!

10 Respons to “Romantika Steamboat Stim”

  1. kat sunway.. yuen mana dia.. makan selagi mampu.. chiken wing bbq dia the best.. you should try..

    • Opocot! Cepatnya respons! Eheks! Ryana, tengkiyu I luv u too! Dekat sangat dah tu kalau Sunway. Ni yang dekat Sunway kompleks tu ke? Errr… HALAL tak? I mean, semua tu memang seafood tapi kalau-kalau masakannya ada guna lard ke haper ke? Tak ada ek?

  2. Orang kata malu tanya sesat jalan… Kalu setakat area melaka, muar, batu pahat, bentong tanyala wa.. Wa duduk sana lama bro..

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: