Koboi, Liar, dan… Ikan…

Sesekali kalau betul-betul dapat tambat dia orang ni macam ni pun bagus gak. Dapatlah juga berehat-rehat kejap... kan? Kan? Bukan ke? Ke? Kejam ke? Lu orang tak tau berapa punya buas dia orang ni tau! Beruang pun takut!

Kalau dah berjanji, wajib tunaikan, especially kepada bebudak. Maka Permaisuri beta berjanji kat Putera Puteri nak bawa dia orang ke swimming pool hari ni. Mak aiii…! Baru je bercadang nak berehat-rehat sambil berahi-berahi kat rumah sempena traffic light merah baru padam berganti hijau ni tau… cet!

Okey... hakikatnya cerita koboi sangat famous dalam zaman aku, ayahanda aku dan arwah Tok kan? Generasi sekarang ni jarang sangat didedahkan dengan cerita koboi. So relevan ke Cowboy Park ni? Putera Puteri aku ni faham ke tentang Red Indian tu?

Maka terpaksalah melupakan aktiviti berahi lalu memulakan pengembaraan aktiviti berenang pulok. Berjemurlah Putera Puteri beta. Dan aku yang memang dah (not) tall, dark and (not) handsome ni bertambah tanned wal legam le nampaknya. Dan penat gak. Penat weh swimming antara paha-paha licin awek-awek yang serba ghairah dalam swimming pool tu tau! Ingat senang ke nak berenang kuak lentang dalam keadaan periskop asyik naik tegak je!

Sumpah kalau tak ada orang lain yang nampak, bukan Haziq yang duduk atas kuda tu. Aku teringin gak weh...!!!

And we had fun! So Putera Puteri beta jangan dok bising tak bawa berjalan tau! Poket dah kering ni tau! Tinggal baki buat beli saki-baki keperluan sekolah yang biasanya datang secara surprise tu je. Benda yang tak ada dalam list tetiba cikgu suruh beli jugak-jugak. Al-lahanat wal-keliwon! Ingat mak bapak ni semua kerja sebagai Perdana Menteri ke…?

Kalau tak ada bebudak tu, kompem aku yang duduk sebelah awek tu tau! Masa naik roller coaster lepas tu ingat kut dapat gesel-gesel, peluk-peluk, himpit-himpit dengan Permaisuri, tapi Puteri aku pula nak naik kali kedua. Kena duduk sebelah Permaisuri. Aku? Dok sensorang... Adoi laaa... frust lagi...

Dan aku tahu tahun depan mesti dia orang akan tuntut nak pergi lagi punya. Rasa-rasanya dia orang dah anggap ni macam acara tahunan pula kut? Tak patut… tak patut… Tapi apa-apa hal pun, aku suka Wild Life Park Sunway tu. Kenapa Zoo Negara tak mahu buat macam tu ek?

4 Respons to “Koboi, Liar, dan… Ikan…”

  1. Kidmatmetal Says:

    Lu naik kuda lainla…

  2. takpa takpa yang penting jiwa tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: