Battle Lost, But…

Yup… we lost the battle at Bung Karno. But, we WON THE WAR. Tahniah Harimau Malaya! Errr… ada sesiapa nampak Jupe tak masa tu? Cameraman jeles… tak mau fokus kat Jupe, dan bahagian-bahagian anatomi tertentu yang ada laser tu. Atau sebenarnya dah fokus tapi tak dapat siar sebab camera semua habis rosak kena laser? Bukan ke? Ke? Untuk pertama kali aku tercongok depan TV nonton bola disebabkan Jupe tau! Ciszzz…! Gimmick je… Suka sangatlah nak main-main gimmick dia orang nih… isy…!

(LATEST UPDATE) PM Najib dah isytiharkan esok, Jumaat, sebagai cuti umum seluruh Malaysia. Orang yang cuti rehatnya Jumaat dapat satu hari cuti extra, kan? Ada majikan yang tak bagi ke? Rujuk seksyen 60D Akta Pekerjaan 1955 (ya… akta ni memang enakmen sebelum merdeka… aharks!) Dan rakyat Indonesia yang bekerja di Malaysia pun dapat bercuti gak, kan? Dan ya, rakyat Indonesia (dan juga rakyat negara lain) yang bekerja di Malaysia pun dilindungi oleh Akta Pekerjaan dan undang-undang lain di Malaysia. Kita tak pernah pilih bulu. Kita pilih duit je… eheks! Maka kepada para pekerja, termasuk rakyat negara lain dan terutamanya rakyat Indonesia, gunakanlah cuti tu untuk meraikan kejayaan Malaysia ek… please… tengkiyu I luv u too!

18 Respons to “Battle Lost, But…”

  1. kita kena kalah sebab kalau menang, x bali Malaysia laa player kita…semua kena sekat…hehee…lagipun otromen tolong tadi…abis disuluh muka keeper Malaysia..hehehe..neway, we’re the champion!

  2. okay..bole cuti friday. 4 day weekend?

  3. 14 tahun bang tunggu saat Malaysia naik podium juara bang ooi.

    • Wa pun dah 14 tahun kahwin. Baru 1 Disember hari tu sambut anniversary ke 14. So far kami berdua sentiasa juara! Ekekekekeke… Ekekekekeke…

      Errr… memanglah kan…? Sebab tak ada orang ketiga, keempat, kelima, keenam…

  4. err…ni gamba lama sangat nih….kena tukar woo

  5. saya setuju dengan inche gafaro.

  6. raznul faisu Says:

    sesape yang tinggal kat apartment, boleh tau brape ramai populasi rakyat malaysia or indon yang tinggal kat situ bila pasukan memasing score gol semalam. area gua ramai indon kot sebab jeritan diorang lagi kuat semalam!

    • Sama ada dia orang memang jenis kuar menjerit, atau tu petanda tak lama lagi seluruh apartmen yang lu duduk tu nak kena beli dek orang Indon! Aharks! Tapi memang dah banyak pun property kat Malaysia ni yang dia orang dah beli kan? Kan? Bukan ke? Ke?

  7. Sayang sekali I tak dapat tengok game yang ke 2 itu. Yang 1st dulu tengok sungguh2 dan terhibur sebab depa main cantik.

    Apapun, cooooooootiii…!

  8. gua seronok berganda…
    Harimau Malaya menang…
    Kemenangan bola… cuti diperolehi…
    kahkahkah…

    tapi apa yang mendukacitakan gua…
    laser Julia Perez tak kelihatan walaupun cameraman ligat mencari cewek2

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: