Negara Kaya, Rakyat…?

Malam ni harga petrol naik lagi RM0.10 sen. Sebahagian daripada proses mensifarkan subsidi petrol. Yang tengah dok simpan duit nak beli kereta, silakan terus simpan duit lebih-lebih sikit untuk minyak okey.

Patutlah Malaysia punya ekonomi makin pulih. Kos subsidi utama dan paling banyak makin kurang. Ni kut yang orang kata negara makin kaya, tapi rakyat makin miskin ek…? We always give… they always take… Give and take le tu kan? Kan? Bukan ke? Ke?

Semalam sahabat dari Rawang telefon dan tanya sama ada kedai runcit area rumah aku kekurangan bekalan minyak masak. Katanya seluruh Rawang dia jelajah semalam nak beli minyak masak tapi semua kedai kata stok minyak masa semua jenama dah habis! Aik…? Minyak masak pun akan naik gak ke…?

Give and take, bro… Give and take… Bila dia orang nak buat pilihan raya umum lagi ni ek…?

8 Respons to “Negara Kaya, Rakyat…?”

  1. pendapat gua la…

    kes minyak petrol tu dah memang tak boleh elak la

    tapi tang minyak masak tu dah terang terang la pemborong yang sorokkan…

    minyak naik 10 sen tak pasal pasal roti canai naik, teh tarik naik, cekodok naik, makanan ikan pon naik gak..

    so sapa yang sebenarnya yang lahanat?

    bagi gua pemborong dan peniaga la yang lahanat..

    **gua dah boikot lama dah kedai jual makanan ikan yang mahal

  2. nak kawan dengan bangla petronas?

  3. ciss…mata duitan…

  4. suruh mamat rawang tu datang bandar seri putra. bersepah lagi minyak masak kat sini rasanya.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: