Bilik…?

Bagus ke kalau setiap orang dalam pejabat diberikan bilik? Entahlah ek… Personally aku suka open style. Kubikel cukup. Tapi bilik ni ada advantage tersendiri juga kan?

Tak diganggu orang
Boleh buat kerja-kerja sulit — sama ada melibatkan anggota sulit atau tak — dengan selesa. Buat kerja-kerja tak sulit tapi mesti dibuat dalam sulit semasa office hours menggunakan harta syarikat pun selesa, kan? Kan?

Tak mengganggu orang
Kalau kentut yang mengeluarkan bau yang teramat tengik sehingga boleh mematikan benda-benda hidup serta mematikan sekali lagi benda-benda yang memang dah mati pun tak apa, sebab gas beracun tu akan bertakung dalam sempadan bilik sendiri aje, kan? Orang lain masih boleh meneruskan kerja masing-masing dengan selesa dan aman sentosa, kan?

Jadi nak buat bilik atau tak? Hmmm… decisions… decisions…

14 Respons to “Bilik…?”

  1. pejabat untuk bilik tidur ok juga, boleh rihatkan badan

  2. kata style goggle corp….

    bilik la bang…
    kalu cubik takot pekerja bawahan hidup dalam ketakutan…

  3. I cadangkan buat bilik, tapi dinding kaca, so setiap pergerakan (yang kasar) akan nampak dari luar (and vice versa), dan pintu bilik sentiasa terbuka. Tapi jangan lak meja U dekat pintu, kalu bercakap di tefon orang dengar plak…

    Ramai bos I nampak buat macam tu. Situasi yang adil utk dia dan pekerja.

  4. terus terang gua suka cubicle.. boleh memekak dalam pejabat… boleh borak kuat-kuat.. sambil mengutuk secara berdepan.. kahkahkahkah

  5. patot HR kena isolated jauh jauh…

    haha…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: