Internet Ofis Laju Lepas Ni

Apa cerita pasal Facebook akan tutup ni ek? Aku dengar kat radio pagi tadi. Mark Wahlberg dah tak larat nak handle FB ni lagi ek? Eh…? Kejap… Bukan Mark Wahlberg ke? Mark Wahlberg tu pelakon, kan? Siapa nama orang yang handle FB ni ek? Mark Carlsberg? Mark Zuckerberg? Mark of Zorro?

Anyways, ada orang kata FB ni dah jadi macam telefon — kalau tak ada, maka tak sempurna hidup. Cacatlah hidup. FB tu dah jadi macam sebahagian daripada kehidupan. Tapi kan… telefon tu keperluan. FB dah capai taraf tu ke ek?

Apa-apa hal pun, FB ada sumbangan dan jasa sendiri dan dah menemukan dan menghubungkan kengkawan lama sejak zaman sekolah rendah sampai le ke zaman universiti. Lagi banyak data dan gambar tentang diri dalam FB tu, lagi mudah kengkawan lama nak cari. Betul ke teori aku yang bongok IT ni? Satu lagi teori aku yang bongok IT ni ialah kalau betul FB nak tutup, maka pihak yang akan ambil alih server yang simpan semua data kita dalam FB tu boleh buat apa saja dengan data tu kan? Tak ada apa-apa proximity kontrak dalam implikasi perundangan pun antara pengguna FB dengan tuan punya baru tu, kan? Ada ke…? Maka perlu ke aku delete semua data dalam tu? At least tinggalkan yang basic je. Perlu ke?

11 Respons to “Internet Ofis Laju Lepas Ni”

  1. dah 1 bulan lebih ada berita macam tu, mungkin betul juga, atau ada perubahan

  2. patot dia panggil gua buat saringan maklumat….

  3. Eloklah ditutup. tidak ler bebudak bertunggu tangga depan FB jer…

    I dah tengok filem Social Network tentang naiknya FB dan pengasasnya. Dan ketara dlm filem tu, Mark tu ler yang putar belit sebab tu dia dapat monopoli FB sehingga menyingkirkan 2 rakan uni nya, dan mengaku idea FB tu idea dia sorang!

  4. Habib Ahmad Says:

    JADUAL TAFAQQUH FIDDIN BERSAMA SYEIKH MUHAMMAD NURUDDIN MARBU AL-BANJARI AL-MAKKI حفظه الله – SHAFAR 1432H/JANUARI 2011

    10 SHAFAR/15 JANUARI 2011 (SABTU)

    KULIAH MAGHRIB DI MASJID KOTA DAMANSARA
    11 SHAFAR/16 JANUARI 2011 (AHAD)
    KULIAH SHUBUH DI MASJID KOTA DAMANSARA;
    ZIKIR, MUNAJAT, TAUSIYAH, SOAL-JWB ISU SEMASA DI MASJID NEGERI SHAH ALAM SELANGOR (9.00 – 11.00 PAGI)
    KULIAH MAGHRIB DI MASJID AT-TAQWA, TAMAN TUN DR. ISMAIL
    12 SHAFAR/ 17 JANUARI 2011 (ISNIN)
    KULIAH MAGHRIB DI MASJID AL-GHUFRAN, TAMAN TUN DR. ISMAIL
    13 SHAFAR/ 18 JANUARI 2011 (SELASA)
    WACANA ILMU DI JABATAN AGAMA ISLAM WILAYAH – JAWI, 9.30 PAGI – 11.30 PAGI
    KULIAH MAGHRIB DI SURAU SURADA, BANDAR BARU BANGI
    14 SHAFAR/ 19 JANUARI 2011 (RABU)
    WACANA ILMU DI MASJID WILAYAH PERSEKUTUAN (9.30 – 11.30 PAGI)
    KULIAH MAGHRIB DI MASJID PANDAN DALAM

    MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DIJEMPUT HADIR

    SEBARANG PERUBAHAN INSYAALLAH AKAN DIMAKLUMKAN. OLEH ITU SILA RUJUK/SEMAK JADUAL PROGRAM

    BLOG PONDOKHABIB

  5. kahkahkah.. Fb nak tutup… maka ianya akan menjadi kegusaran kepada rakyat untuk mengadu domba.. di FB Najib Razak…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: