Oh Yes…

Oh yes… Libya pula kena serang. Oh yes… minyak akan naik harga lagi. Oh yes… roti canai pun. Kondom pun juga agaknya. Ayam, ikan, beras, apatah lagi.

Oh yes… tak lama lagi agaknya akan tersebar satu lagi video lucah melalui SMS, internet, emel, WiFi, broadband, Bluetooth… Nama hero dalam filem tu tak disebut tapi deskripsi diri dan jawatan mungkin dicanangkan. Spesis Harian Metro la juga tu…

Oh yes… minyak akan naik harga lagi. Oh yes… subsidi untuk orang kaya akan ditarik lagi. Oh yes… definisi “orang kaya” bukan berdasarkan pemahaman kepala otak mak bapak kita. Oh yes… suka hati mak bapak dia orang nak tentukan siapa orang kaya.

Oh yes… perbelanjaan orang lain yang ditanggung oleh rakyattak termasuk item yang perlu ditarik subsidinya… Yeszaaa… Gampang…! Errr… please excuse my Malay… I feel stupid speaking in Malay… Kita kena carpool lepas ni. Ramai-ramai kongsi kereta. Nak lebih efisien, ramai-ramai kongsi lori.

14 Respons to “Oh Yes…”

  1. kalo ikut “diaorang”…
    aku ni dah kira kaya macam eric chia…

  2. gua tengah usher keta hybrid nih… nak join the wagon? tapi ntah bila tak tau lah…

    • Lepas ni akan ada jual peralatan untuk menahan radiasi solar pulak yang harganya 2 x ganda lebih mahal daripada harga kereta hybrid tu… ekekekekekek…

  3. jangan banyak makan kat luar, pegi kerja bawak bekal, masak sendiri, kurangkan duduk kedai mamak, jangan beli pakaian mahal, berhenti merokok, rancang perjalanan, jangan keluar rumah kalau tak perlu.

  4. dari dulu makan roti bakar dengan telur setengah masak and milo tarik…apedehal…huhuhu…

    Bijan memang utamakan rakyat kaya macam kita nih…yang makan pun pikir banyak kali…

  5. bijan x sama dengan jibam…

  6. siot…tetiba teringat zaman mirul nyanyi lagu Dari Sinar Mata tiap kali awek KPKT lalu..wakakaka…

  7. kat tpt hang ke? hehehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: