Legenda Wayang Telah Pulang

Innalillaahi wa inna ilaihi rooji’uun… Seorang lagi legenda telah pulang menghadap Penciptanya. Apa agaknya ya yang dia bawa pulang untuk dipersembahkan kepada Penciptanya setelah Tuhan menghantarnya ke dunia selama 79 tahun?

Sibuk aje aku bertanya apa yang dia bawa untuk dipersembahkan kepada Penciptanya kan…? Aku pula…? Bila agaknya akan dipanggil balik ya…? Kau orang pula…? Kau orang tahu ke bila Tuhan nak summon balik untuk menghadap? Nak persembahkan apa kepada Tuhan nanti…? Aduhai… Ustaz pernah cakap lama dulu semasa di Mahsyar nanti semua amalan kita akan ditayangkan semula macam tengok wayang. Wayang cerita apa agaknya yang akan ditayangkan untuk Elizabaeth Taylor ek…?

Adoi laaa… Masih terbayang-bayang pula Cleopatra dalam keadaan menulis hal gini… Adoi laaa… Adoi laaa… Astaghfirullaahal’azhiim…!!!

Advertisements

12 Respons to “Legenda Wayang Telah Pulang”

  1. Michael Jackson pergi dulu dari minah cun ni. Dia bersuami lebih 8 kali…hebat

  2. masa tu tengok wayang dlm keadaan suspen sbb lepas tu cerita wayang pasal kita pulak akan ditayangkan pada seluruh umat manusia. ustaz kata malunya kita masa tu sampai terjatuh seluruh kulit muka (wallahualam). so seseiapa yg ada projek haram dibelakang tabir, jangan sangka kita boleh sembunyikan pada pengetahuan manusia sebab dipadang masyar nanti projek kita tu akan dipertontonkan semula.

  3. primadona hebat. on and off screen.

  4. aik hilang lagi komen?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: