Bakor! Bukan Poco-Poco!

No more poco-poco… in Perak. Sama macam no more smoking… in Selangor… dan KL. Joget lambak, strip dance, breakdance, slow dance, bla bla bla… yang tu tak pasti le pulak teman. Ghasa-ghasanye tak masuk le dalam kategori diharamkan fatwa negeghi lagi kut…? Entah… Mengkome caghi le sendighi… Teman bukan gheti menaghi pun. Sekadar sekali-sekala kalau kena majlisnya suka benor nak goyang-goyang badan, kaki, tangan, kepala, pinggang, lehior, tengkuk.. kekadang tu anu pun ikut sama nak bergoyang juge… Saja ngikut oghang lain yang menaghi tu haaa… Tapi disebabkan teman ni tak pandai benor taghe mana pun menaghinye, maka teman menaghi apa pun, ghopa lenggoknye macam tu le jugak. Teman menaghi zapin pun ghopa itu, menaghi joget pun ghopa itu, menaghi break dance pun ghopa itu, menaghi poco-poco pun ghopa itu.

Ate… kalau teman menaghi joget lambak tapi ghopa macam poco-poco, kighe haram jugak ke? Atau kalau teman nak menaghi poco-poco, tapi ghopa macam zapin, jadi tak haram pulak ke? Entahnye deme… Mengkome caghilah sendighi… Teman nak masuk bilik menaghi slow dance ni haaa… Tak tau le kalau bertukor pulak jadi breakdance mahupun yoga… Jeng jeng jeng…!

10 Respons to “Bakor! Bukan Poco-Poco!”

  1. Cewahhhh…

    tak sempat I nak mahir poco poco dah masuk fatwa yer..

    frust I tauuu.

  2. orang tanjung malim yang teringin nak menari poco-poco kena pegi sabak bernam jap… joget… pastu balik tanjung malim balik.

  3. Poco2 ni macam cha-cha je. Tak sedih la kalau tak dapat menari.

  4. Artise wanted to be known as prince Says:

    kena buat undercover. time penguasa datang semua menari joget lambak, bila penguasa blah je sambung balik menari poco poco. Apa reasonnya ehh?

  5. Kidmatrock Says:

    Takde benda sangat dah ni.. Lepas ni apa lak..? Setakat menari sebaris cam itik pulang petang pun salah… Hmmm….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: