Yang Palsu Sedap Tak?

Sekarang heboh pasal telur ayam palsu daripada the Palsu Republic of China ek…? Baru kutahu selama ni kita import telur ayam daripada China gak rupa-rupanya. Sebelum ni kecoh tentang aksesori dan spare part Proton palsu… pun daripada China gak. GRO dan SRO pun ramai daripada China kat Malaysia ni. Entah-entah yang tu pun palsu gak tak? Rupa-rupanya dia orang tu jantan? Atau perempuan artificial yang diperbuat daripada natrium alginat, asid benzoik dan kalsium klorida…? Aiyaaarrrkkk…! Pernah try ke yang palsu tu? Lazat ke…?

Anyways… kat Malaysia pun sebenarnya dah lama ada video tape, kaset, CD dan DVD palsu. Orang beli sebab murah kut? Tapi telur ayam 30 biji dengan harga RM11.00 murah ke? Kau orang punya telur harga berapa…?

Gambar kat atas tu aku extract daripada emel yang aku dapat semalam. Jenuh jugalah kalau makan selain daripada telur rebus sebab dalam bentuk mentah macam mana nak identify ruang udara dan selaput yolk tu ek?

14 Respons to “Yang Palsu Sedap Tak?”

  1. yang penting.. jenis2 telur ni tak da selaput dara.. kehkehkeh

  2. kalau peram agak2 jdi anak pe?

  3. Perempuan yang palsu kat Malaysia pun banyak.

  4. tok sah makan telur kedai sbb kat kedai kita dpt telur yg dah dimasak. tak sempat nak tengok ada ruang udara ke, hujung bulat ke atau selaput pemisah kning dan puteh.

    ehh..telur palsu boleh buat telur setengah masak tak?

    • Semalam kat rumah pecahkan dua biji telur nak buat telur dadar. Tetiba sebiji yolk kuning cerah, sebiji lagi kuning pudar. seriau aku. Tapi bila tengok cengkerang dua-dua ada selaput dara… eh? Selaput udara… so insyaAllah tulen bang…! Aharks…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: