Bongok Holdings Berhad 2

Hospital swasta yang satu ni semakin buruk dan teruk khidmatnya sejak diambil alih sepenuhnya oleh Bongok Holdings Bhd. Tapi kadar caj yang dikenakan makin tinggi pula. Waktu menunggu rawatan mengalahkan hospital kerajaan yang kini dah semakin efisien. Terbalik. Memang betullah Bongok Holdings ni menongkah arus — orang lain pergi ke depan, dia gostan ke belakang… in full speed pula tu… adoi laaa…

Aku akan buat apa yang kebanyakan kompeni lain dah buat — membatalkan hospital ni dari senarai panel kompeni aku. Sesetengah kompeni menyenaraihitamkan nama-nama beberapa doktor tertentu hospital ni pun ada. Mana-mana pekerjanya yang mendapat khidmat doktor yang disenaraihitam tu takkan ditanggung perbelanjaan perubatannya oleh kompeni.

Dan golongan bongok-bongok di Bongok Holdings terus syok sendiri — menyangka group of companies dia tu masih unggul lagi tersohor. Yup… memang bakal unggul dan tersohor — sebagai kompeni yang diuruskan oleh golongan paling bangang dalam cakerawala zaman kini.

14 Respons to “Bongok Holdings Berhad 2”

  1. huh….. bertambah sakit la nampaknye bila keluar dari hospital tu…

    • …kalaupun tak mati… Sekarang ni mati kat hospital pun kena bayor beb… Adoi laaa… Mudah-mudahan Allah SWT tak sempat murka kepada kita sebelum kita betulkan kesilapan kita nih… InsyaAllah…

  2. mereka mendoakan orang terus sakit

  3. bro, ko kena selamatkan misi-misi cun yg keje kat situ. kesian derang.

  4. berdasarkan sekuel bongok holding ni… dapatlah disimpulkan bahawa keselamatan dan keselesaan misi-misi serta doktor-doktor yang dara itu perlu diselamatkan…

  5. ni marah sebab nurse x comel ke? hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: