Tok Imam Mesti Ikut Trend

Zaman aku baru baligh dulu sebelum mula solat Jumaat selepas qamat, Tok Imam akan kata “Luruskan shof, rapatkan shof.”

Zaman aku belum bersetubuh, Tok Imam kata “Penuhkan shof di depan, luruskan shof, rapatkan shof.”

Sekarang, Tok Imam kata “Penuhkan shof di depan, luruskan shof, rapatkan shof. Sila matikan atau silentkan henpon tuan-tuan…

~Posted with WordPress for BlackBerry~

16 Respons to “Tok Imam Mesti Ikut Trend”

  1. tada yang lebih penting dari seruan illahi

  2. ada sekali aku solat kat penang, tgh2 solat telefon berdering-dering, ada macam2 ring tone – melayu, hindustan, dangdut… rimas betul

  3. kehkehkeh… Pembangunan perlu seiring dengan agama… Apatah kita yang muslim… Jgn time rukuk bisik jawab call jawab “tgh rukuk ni call me back”

  4. Apa beza bila jawab sms dengan berkata2 waktu tengah khutbah. Ada aku duduk sebelah mamat pakai smart phone tengah khutbah dia surfing mcm tak de hal je. Aku ada baca Quran pakai smartphone waktu tunggu azan di Masjid. mamat sebelah tengok aku macam hafiz je. setiap kemudahan yang ada datang dari Allah ada manfaatnya

    • Berkata-kata, jawab SMS, surfing smartphone pada pendapat aku sama saja dengan tidur semasa khutbah — semau aktiviti tu memutuskan berkat dan rahmat yang sepatutnya dapat daripada mendengar khutbah.

  5. aku tak pernah perasan ada bunyi henpon masa aku solat jemaah. Adakah aku terlalu kyusuk atau terlalu khayal…ekekeke……

  6. tabiat aku selalu silent phone…pasal tu selalu ada banyak misscall…hehehe…kalau boss call, buat2 xdengar jek kalau xset silent…

  7. vibrate henpon lagi elok dari vibrate lain… member aku citer ada amoi ni pandai letak henpon dalam poket baju time exam…sejuk lak time tu skali henpon vibrate..

    ekekeke…

    and the rest is history…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: