Boleh Pandang-Pandang…

Tok-tok guru dah pesan sejak dulu — kejar akhirat, bukan kejar dunia. Kalau tak nanti musnah akibatnya. Disebabkan kejar dunia sangat, maka insan pun cipta teknologi canggih teramat. Zaman ni phone calls dah makin tak relevan, kan? Sesak dah talian dengan social web dan instant messages. Lebih merah, cepat dan lebih efektif sebab dalam bentuk tulisan dan bukan lisan. Berhubung sama laki bini yang terpisah jauh pun guna social web. Tak main phone calls lagi dah. Boleh terus hantar mesej, emel sekali dengan gambar dan video pun. Semua teknologi ni sebab manusia dah tak ada kesempatan nak cari masa yang sama-sama available untuk phone calls buat sembang bersama-sama.

Dan bila insan saling tersisih dari jemaah, sampai laki bini pun dah jarang berjemaah apatah lagi berjimak, dah semakin terang lagi nyatalah betapa benarnya kata-kata tok-tok guru tu…

6 Respons to “Boleh Pandang-Pandang…”

  1. Kidmatrock Says:

    Wey bunyi cm dah lama tak dapat… Assaaal..?

    • Errr… the question is not WHEN but (with) WHO… Aiyaaarrrkkksss…! Ekekeke…

      Anyways… tu selingan je… Isu sebenarn ialah tentang nilai insan dan ihsan. Institusi insaniah makin rapuh sekarang ni disebabkan teknologi yang sepatutnya tambah mengukuhkan. Tu je.

      p/s: Dua malam lepas dah dapat haper…

  2. raden cap kipas udang Says:

    mende awok sembang nih?

    aku dok paham

  3. question; dua malam lepas tu dgn ‘who’? ekeke….

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: