Arkib untuk 8 Mei 2011

Petik

Posted in Idea, Nostalgia, Sumber on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Kegemaran mengumpul quotation atau kata-kata yang aku anggap best ni memang dah lama. Sejak awal 1990’an lagi. Tapi oleh kerana ciri-ciri quotation aku ialah—

  • Pendek
  • Catchy
  • Emotional

Maka jumah yang aku dah kumpul adalah berbelas je. Tak banyak. Aku tak suka quotation yang panjang-panjang. Biarlah ringkas, padat, sendat. Best!

Quotation terakhir yang aku masukkan dalam koleksi aku ditemui sejak tahun lepas rasa-rasanya. Aku suka banget dan so far belum jumpa lagi quotation baru yang menepati ciri-ciri koleksi. So aku nak kongsi quotation terakhir yang aku jumpa tu, dalam Google Talk sahabat aku yang dikasihi (lebih kurang aje sebab aku petik ni dari memori sebab sekarang ni dia tak online dan aku tak nampak status dia tu)—

“Don’t let someone becomes a priority in your life when you are just an option in their lives.”

Amacam? Best, kan? Ada lagi sambungan dia tapi kalau sambung dah tak menepati ciri-ciri quotation yang aku suka. Thanks Teddy for such a very… hmmm… rejuvenating quotation. Sesungguhnya petikan tu sungguh amat menyedarkan… Amat sangat… Thanks!

Kalau Dah Ngantuk…

Posted in Famili on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Kat mana-mana pun boleh landing kan…?

Aku Mahu Kamu

Posted in Uncategorized on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Aku Mahu Kamu
Selamanya… Untuk Aku…
Apakan Daya…
Kelebihan Dia
Jauh Lebih Baik Daripada Aku
Dan Kekurangan Aku
Jauh Lebih Buruk Daripada Dia…

(Ni ilham dari filem Peter Pan kat Star Movies tau!)