Petik

Kegemaran mengumpul quotation atau kata-kata yang aku anggap best ni memang dah lama. Sejak awal 1990’an lagi. Tapi oleh kerana ciri-ciri quotation aku ialah—

  • Pendek
  • Catchy
  • Emotional

Maka jumah yang aku dah kumpul adalah berbelas je. Tak banyak. Aku tak suka quotation yang panjang-panjang. Biarlah ringkas, padat, sendat. Best!

Quotation terakhir yang aku masukkan dalam koleksi aku ditemui sejak tahun lepas rasa-rasanya. Aku suka banget dan so far belum jumpa lagi quotation baru yang menepati ciri-ciri koleksi. So aku nak kongsi quotation terakhir yang aku jumpa tu, dalam Google Talk sahabat aku yang dikasihi (lebih kurang aje sebab aku petik ni dari memori sebab sekarang ni dia tak online dan aku tak nampak status dia tu)—

“Don’t let someone becomes a priority in your life when you are just an option in their lives.”

Amacam? Best, kan? Ada lagi sambungan dia tapi kalau sambung dah tak menepati ciri-ciri quotation yang aku suka. Thanks Teddy for such a very… hmmm… rejuvenating quotation. Sesungguhnya petikan tu sungguh amat menyedarkan… Amat sangat… Thanks!

12 Respons to “Petik”

  1. kalu gua bang…pecah kaca pecah gelas, sudah baca harap balas…

    • Quotation ala pantun yang wa buat koleksi ialah dari filem Tiga Abdul

      Misai pendek tidak bercahaya
      Ibarat kuda hampir mati
      Kalau adinda tidak percaya
      Operatelah dada x-raylah hati.

  2. ini macam dalam movie punya line je…

    • Wa tak sure. Tapi kalau line movie yang wa masukkan dalam koleksi ialah kata-kata Sifu Kungfu Panda tu (lebih kurang): “Yesterday is history, tomorrow is mystery, today is a gift. That’s why it’s called the present.”

  3. Quotation terakhir tu very good. thanx for sharing.

  4. betul tu.. quatation tu memang betul…

  5. Quote tu kira mcm seorg mamat yg tergila-gila kat sorang minah tapi minah tu tak serius sangat arr…..sbb minah tu ada banyak mamat lain. Ataupun minah tu tergila-gila kat mamat tu tapi mamat tu banyak girlpren lain arr….

  6. kalau aku ambik Micheal Jackson album je – mula2 thriller, lepas tu BAD lepas tu HISTORY

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: