Arkib untuk 13 Mei 2011

Bak Kristal

Posted in Hiburan on 13 Mei 2011 by Najwa Aiman

Suka hati akulah nak tafsir macam mana… cet! Dah memang salah satu hobi aku ialah menafsir lirik lagu ikut suka hati aku, so? Dan tafsiran aku tentang Cinta Kristal masih sama macam dulu — versi Rahim Maarof mahupun versi Awie. It’s about lelaki tu akan menyetubuhi wanita tu buat kali pertama.

Yup… that’s my interpretation. Tak apalah kalau tak betul pun. Bukan aku yang tulis lirik tu. Aku dengar dan tafsir aje… aharks…!

Tak Boleh Halang

Posted in Idea on 13 Mei 2011 by Najwa Aiman

Rasa. Rasa tak boleh halang, kan? Benci. Marah. Cinta. Rindu. Resah. Rasa. Datang tak dijemput. Ikut suka dia je nak datang. Dan kalau dihalau tak pula pergi. Pun ikut suka dia aje bila nak pergi.

Jadi manusia tak boleh kawal rasa ke? Tu soalan kau? Well… sebagai seorang yang pandai macam aku sebab kalau tak kau takkan tanya aku kan, maka jawapan aku ialah ‘Apa lu ingat manusia hebat sangat ke boleh kontrol semua benda?’.

Yang boleh kawal ialah gerak-geri dan tindakan — dan aku biasanya suka ikut rasa… Dan akan terus ikut rasa… Yup… That’s me. Menghargai rasa. Boleh ke…?