Arkib untuk Mei, 2011

Tak Boleh Halang

Posted in Idea on 13 Mei 2011 by Najwa Aiman

Rasa. Rasa tak boleh halang, kan? Benci. Marah. Cinta. Rindu. Resah. Rasa. Datang tak dijemput. Ikut suka dia je nak datang. Dan kalau dihalau tak pula pergi. Pun ikut suka dia aje bila nak pergi.

Jadi manusia tak boleh kawal rasa ke? Tu soalan kau? Well… sebagai seorang yang pandai macam aku sebab kalau tak kau takkan tanya aku kan, maka jawapan aku ialah ‘Apa lu ingat manusia hebat sangat ke boleh kontrol semua benda?’.

Yang boleh kawal ialah gerak-geri dan tindakan — dan aku biasanya suka ikut rasa… Dan akan terus ikut rasa… Yup… That’s me. Menghargai rasa. Boleh ke…?

Hanya Satu

Posted in Uncategorized on 11 Mei 2011 by Najwa Aiman


Petik

Posted in Idea, Nostalgia, Sumber on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Kegemaran mengumpul quotation atau kata-kata yang aku anggap best ni memang dah lama. Sejak awal 1990’an lagi. Tapi oleh kerana ciri-ciri quotation aku ialah—

  • Pendek
  • Catchy
  • Emotional

Maka jumah yang aku dah kumpul adalah berbelas je. Tak banyak. Aku tak suka quotation yang panjang-panjang. Biarlah ringkas, padat, sendat. Best!

Quotation terakhir yang aku masukkan dalam koleksi aku ditemui sejak tahun lepas rasa-rasanya. Aku suka banget dan so far belum jumpa lagi quotation baru yang menepati ciri-ciri koleksi. So aku nak kongsi quotation terakhir yang aku jumpa tu, dalam Google Talk sahabat aku yang dikasihi (lebih kurang aje sebab aku petik ni dari memori sebab sekarang ni dia tak online dan aku tak nampak status dia tu)—

“Don’t let someone becomes a priority in your life when you are just an option in their lives.”

Amacam? Best, kan? Ada lagi sambungan dia tapi kalau sambung dah tak menepati ciri-ciri quotation yang aku suka. Thanks Teddy for such a very… hmmm… rejuvenating quotation. Sesungguhnya petikan tu sungguh amat menyedarkan… Amat sangat… Thanks!

Kalau Dah Ngantuk…

Posted in Famili on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Kat mana-mana pun boleh landing kan…?

Aku Mahu Kamu

Posted in Uncategorized on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Aku Mahu Kamu
Selamanya… Untuk Aku…
Apakan Daya…
Kelebihan Dia
Jauh Lebih Baik Daripada Aku
Dan Kekurangan Aku
Jauh Lebih Buruk Daripada Dia…

(Ni ilham dari filem Peter Pan kat Star Movies tau!)

Evolusi Emosi

Posted in Bodoh on 6 Mei 2011 by Najwa Aiman

Back with a Vengeance

Love Defeats Vengeance

Perkataan Yang Tak Bernilai

The End

The End of Stupidity

Forget… Forget… Forget…

Lepas ni apa ya…? Sesungguhnya aku teramat jahat… Teramat jahat…

First Kiss

Posted in Matang, Nostalgia on 2 Mei 2011 by Najwa Aiman

First kiss? Sumpah tak ingat bila. Tapi sumpah ingat dengan siapa. Macam mana first kiss? Entah. Tak tau macam mana nak kiss masa tu. Maka recollect segala jenis dan methodolgy berkucupan yang pernah nampak kat mana-mana — dalam TV, tepi semak, antara blok bangunan Taman Shamelin, dalam bilik hostel, bla bla bla… Asal teringat je, maka diaplikasikan dalam ciuman pertama. Hasilnya…? Isy…! Tak sedap… Tak sedap…

Lesson learnt — bahawasanya the best kiss ialah natural kiss. Let it flow naturally. Bila aku belajar tentang hal ni? Errr… bertahun-tahun gak selepas first kiss tu sebenarnya… adoi laaa…

Alam Semula Jadi Bersatu

Posted in Matang on 1 Mei 2011 by Najwa Aiman

Yup… Hujan lagi malam ni… Dah beberapa malam (dan juga siang) sebegini alam semula jadi bersatu lagi… Ekekekeke… Errr… Syooohhh…! DO NOT DISTURB

Adoi laaa… Boleh terus bertahan dalam waspada ke ni…? Empat dah cukup weh…!