Arkib untuk Mei, 2011

Jangan Berhenti Bertenet

Posted in Sosial on 15 Mei 2011 by Najwa Aiman

Ada pertanyaan tentang pasangan yang bercerai-berai disebabkan FB. Katanya bila luahan masalah rumahtangga dibuat di FB, maka consolation daripada rakan FB tu boleh membibitkan benih cinta.

Entah ek…? Sebelum FB dulu macam mana orang bercerai-berai? Zaman Sultan Mansor Shah dan Laksamana Hang Tuah dulu macam mana orang bercerai? Aku fikir FB ni sekadar wadah je. Medium yang memberi kemungkinan. Pokok pangkalnya hati. Masih ada pasangan yang bercerai-berai zaman ni sedangkan masing-masing atau salah sorang tak ada akaun FB pun. Jangan kata FB, akaun emel pun tak ada beb…

I really… really… really… miss you… And I love you more than you could ever believe nor imagine…

Ya… Tak Boleh Halang…

Posted in Uncategorized on 15 Mei 2011 by Najwa Aiman

Bak Kristal

Posted in Hiburan on 13 Mei 2011 by Najwa Aiman

Suka hati akulah nak tafsir macam mana… cet! Dah memang salah satu hobi aku ialah menafsir lirik lagu ikut suka hati aku, so? Dan tafsiran aku tentang Cinta Kristal masih sama macam dulu — versi Rahim Maarof mahupun versi Awie. It’s about lelaki tu akan menyetubuhi wanita tu buat kali pertama.

Yup… that’s my interpretation. Tak apalah kalau tak betul pun. Bukan aku yang tulis lirik tu. Aku dengar dan tafsir aje… aharks…!

Tak Boleh Halang

Posted in Idea on 13 Mei 2011 by Najwa Aiman

Rasa. Rasa tak boleh halang, kan? Benci. Marah. Cinta. Rindu. Resah. Rasa. Datang tak dijemput. Ikut suka dia je nak datang. Dan kalau dihalau tak pula pergi. Pun ikut suka dia aje bila nak pergi.

Jadi manusia tak boleh kawal rasa ke? Tu soalan kau? Well… sebagai seorang yang pandai macam aku sebab kalau tak kau takkan tanya aku kan, maka jawapan aku ialah ‘Apa lu ingat manusia hebat sangat ke boleh kontrol semua benda?’.

Yang boleh kawal ialah gerak-geri dan tindakan — dan aku biasanya suka ikut rasa… Dan akan terus ikut rasa… Yup… That’s me. Menghargai rasa. Boleh ke…?

Hanya Satu

Posted in Uncategorized on 11 Mei 2011 by Najwa Aiman


Petik

Posted in Idea, Nostalgia, Sumber on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Kegemaran mengumpul quotation atau kata-kata yang aku anggap best ni memang dah lama. Sejak awal 1990’an lagi. Tapi oleh kerana ciri-ciri quotation aku ialah—

  • Pendek
  • Catchy
  • Emotional

Maka jumah yang aku dah kumpul adalah berbelas je. Tak banyak. Aku tak suka quotation yang panjang-panjang. Biarlah ringkas, padat, sendat. Best!

Quotation terakhir yang aku masukkan dalam koleksi aku ditemui sejak tahun lepas rasa-rasanya. Aku suka banget dan so far belum jumpa lagi quotation baru yang menepati ciri-ciri koleksi. So aku nak kongsi quotation terakhir yang aku jumpa tu, dalam Google Talk sahabat aku yang dikasihi (lebih kurang aje sebab aku petik ni dari memori sebab sekarang ni dia tak online dan aku tak nampak status dia tu)—

“Don’t let someone becomes a priority in your life when you are just an option in their lives.”

Amacam? Best, kan? Ada lagi sambungan dia tapi kalau sambung dah tak menepati ciri-ciri quotation yang aku suka. Thanks Teddy for such a very… hmmm… rejuvenating quotation. Sesungguhnya petikan tu sungguh amat menyedarkan… Amat sangat… Thanks!

Kalau Dah Ngantuk…

Posted in Famili on 8 Mei 2011 by Najwa Aiman

Kat mana-mana pun boleh landing kan…?