Reject Not for Defect

Berapa kali so far seumur hidup pernah tempuh ‘REJECTION’ ek? Tak kiralah kena reject oleh awek yang diminati mahupun oleh syarikat tempat minta kerja… eheks… Berapa kali? Pedih? Sedih? Luka? Hancur luluh perasaan? Biasanya tak sangat kecuali kalau yang reject tu ialah awek, kan? Kan? Bukan ke? Ke? Kenapa ek? Teori aku, sebab awek biasanya dijadikan objektif sebagai teman hidup sepanjang hayat. Maka harapan yang diletak terlalu amat tinggi. Maklumlah… nak buat teman HIDUP. HIDUP bang oiii…

Tapi kalau kena reject? Well… tak semua benda reject disebabkan ada defect macma produk Reject Shop. Sometimes kita reject sebab ada yang lain yang lebih bagus. So kita pilih yang lebih bagus. Bukan sebab yang kena reject tu tak bagus. Tak gitu…?

18 Respons to “Reject Not for Defect”

  1. hidup seperti biasa…

    bangun pagi, makan tengahari, minum petang dan makan malam di akhiri tido…

    ********bila kena rijek tu maknanya takde rezeki….hehe

  2. Even not defect…….but always reject…!!! ….whyyy…..whyyy???

  3. Tenggiling Emas Says:

    Sebab…kebanyakan cinta sekarang untuk dibeli…bukan untuk dihargai…ewah….

  4. menurut satu fakta kajian, lelaki lebih sukar menerima hakikat being rejected. ntah iye ntah tidak, saya pun tiada minat untuk menyiasatnya.

  5. Seingat aku satu je ketika submit project paper – lecturer tu semacam je – bagi tajuk reject, 2nd round bagi hipothesis reject, bagi full set report reject dan masa presentation reject. Tapi aku score gak. Tu la satu rejection paling boring – lain dari tu rejection aku tak makan hati. Awek bukan sebab nak rejection sangat bro cuma nak tunjuk mahal – kalau mahal aku beli je

  6. ehehe… me”reject”kan air ketika inzal… syok!

  7. …yang ini baaaarulah wak pahemmm… Jangan ‘air’ diye yg. reject sudahhh,betul tak Man…..!? sorry wak nyampok!!!

    • Nyampuk je la Wak… Takde hal… Asal jangan tersampuk! Ekekekekeke…

      so far air beta tak reject. Dah terbukti empat! Tapi bukan bini laaa…. anak je yang empat. Gefren cuma 14 jek…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: