Arkib untuk 23 Julai 2011

Barter Trade…?

Posted in Famili, Matang on 23 Julai 2011 by Najwa Aiman

Sejak tak ada maid ni, aku ada dua ofis — satu kat pejabat rasmi yang service aku dibayar dengan wang ringgit sebagai gaji. Satu lagi second ofis kat dalam rumah yang job description aku ialah, inter alia — basuh pinggan mangkuk on weekdays, dan basuh segala benda lain termasuk rumah-rumah tu sekali on weekends. Dan aku untuk service aku di second ofis ni, gaji aku ialah… ehem… ala-ala barter trade gitu — service payable by service. Tauke second ofis dah tentunya Permaisuri beta.

Okey… ini macam kalu, tak ada maid sampai hujung tahun pun tak apa beb! Tak apa! Aku sanggup! Aharks…!