“Dia”… Tapi Bukan Dia…

Tetiba hari ni aku paksa diri aku baca akhbar Harian Metro sebab terpandang gambar awek beta di muka depan. Di dalamnya ada berita tentang dia—

Saya memang bahagia
Oleh Ramlah Zainal

SUKAR nak percaya, wanita cantik sepertinya masih belum berpunya? Hanya dia saja yang ada jawapannya. Sekalipun hidup solo, penyanyi jelita Fauziah Latiff atau lebih mesra disapa Jee, 41, mengakui ia bukan penghalang buatnya untuk hidup bahagia seperti orang lain.

“Memang saya belum bertemu pengganti sampai saat ini. Biarlah jodoh itu datang dengan sendirinya. Kalau ada, adalah…(baca habis)

Dulu Lina H selalu kata muka dia macam Jee. Sebabnya ada antara kengkawan dia yang cakap macam tu. Well… entah… Sejujurnya entah. Tak pernah compare, tapi sejujurnya juga memang Jee masa tu antara gadis yang aku masukkan dalam senarai blackbook aku… Eheks… Blackbook la weh! Bukan blacklist tau! But then again aku rasa 90% jantan Malaya pun akan buat benda yang sama kalau dia orang pun ada blackbook macam aku… ekekekeke… Again… blackbook tau! Bukan Facebook!

Dah… kau orang jangan buat lahanat. Dia pangkat makcik je buat kau orang. Dan ya… memang muka dia comel macam tu sejak dulu, macma aku jugak…! Dah blah! Kau orang pergi main jauh-jauh! Dia tak mahu orang lain sebab dia tunggu emel akulah tu… Maklumlah teknologi baru buat kami berdua… Yes kami sebaya hampir setahun… hehehehe…

I’ll call you soon duhai Siti Fauziah.

12 Respons to ““Dia”… Tapi Bukan Dia…”

  1. baru je sembang semalam pasal “apakah yang akan terjadi jika anda menyuarakan hasrat anda untuk kawen lain”..

  2. Tenggiling Emas Says:

    Org lame taste pun lame jugak la…ekekekekekeke…

  3. raznul faisu Says:

    cuba google “anak fauziah latiff” dan lihat search result. tak best langsung.. gua mengharapkan keluar gambo anak perempuan

  4. “Dia pangkat makcik je buat kau orang.”

    “Yes kami sebaya hampir setahun… hehehehe…”

    pakcik adzam…..

  5. Erk… tumpang lalu…. panjangnya beg biru si Jee tuh!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: