Haram Dua Minggu

Member ofis bagi tahu yang kedai-kedai, super store, mall, supermarket, gedung-gedung semua tak dibenarkan lagi putarkan lagu raya selagi belum masuk minggu ke tiga puasa. Betul ke? Stesen radio pun dapat arahan yang sama ek? Kenapa ya? Haram ek? Kalau putar dan dengar lagu raya pada dua minggu pertama puasa, mati nanti masuk neraka ek? Na’udzubillaah…!

Ada orang komplen kut sebab puasa tak sampai dua minggu dah sibuk nak meraikan raya dengan lagu raya. Tak apa kalau shopping sakan untuk raya sebelum start puasa. Tapi dengar lagu raya dalam dua minggu pertama tu haram tau!

Mentaliti kut ni ek? Sorang aje kut manusia dalam Malaysia ni yang teruja gila babab sampai terloncat-loncat macam monyet nak beraya bila dengar lagu raya (entah penyakit apa le agaknya tu), tapi habis satu Malaysia haram dengar lagu raya… ekekekekekekek… Oh ya… koleksi lagu raya aku sekarang berjumlah 123, lama dan baru. Sebahagiannya dah buat ringtone. Errr… kalau letak lagu raya sebagai ringtone sebelum mingu ke tiga puasa pun masuk kategori haram gak ke? Mati masuk neraka gak ke?

6 Respons to “Haram Dua Minggu”

  1. Haram ek? Patut le tak meriah masa wa gi shopping raya hujung minggu lepas. Rupanya lagu raya belum berkumandang di kedai & gerai. Tapi dah mula kedengaran lagu raya di cubicle-cubicle office dan ringtone handphone…aharks!

  2. apa punya turrr daa…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: