Sesuci… Sedingin Subuh Sunyi…

Semangat raya dah mekar ke sekarang? Pejabat dah start hiasan raya ke? Kad raya pun belum dapat cukup banyak lagi. Yang kompem, ringtone dah banyak transform kepada lagu raya dah. Biasanya lagu raya yang mana yang orang cukup suka buat ringtone raya ek? Gunalah apa-apa software audio editing nak buat ringtone kan? Pendengaran aku yang tak boleh nak korek taik telinga di siang hari Ramadan ni telah menganalisa selama bertahun-tahun dan mendapati lagu-lagu favourite raya ialah seperti berikut—

  • Dendang Perantau – P. Ramlee
  • Sesuci Lebaran – Siti Nurhaliza
  • Suasana Hari Raya – Anuar & Elina
  • Suasana Hari Raya – Sharifah Aini
  • Suatu Hari di Hari Raya – M. Nasir

Tapi tahun ni tak tahu kenapa pendengaran aku yang banyak taik telinga ni tak berapa dapat dengar dengan kerap ringtone lagu-lagu raya especially yang macam dalam senarai kat atas tu. Kalau ada pun, lagu-lagu raya yang genre dan beat lebih baru. Zaman kegemilangan lagu-lagu tu dah berlalu atau dah ramai Melayu dah start sambut Krismas instead of Aidil Fitri pula dah…?

Anyways, my personal favourite raya ringtone — lantaklah kau orang nak tahu ke tak, aku bagi tahu jugak — ialah, mengikut keutamaan—

  • Suara Takbir – P Ramle (original version)
  • Suasana Hari Raya – Anuar & Elina
  • Sesuci Lebaran – Siti Nurhaliza

Errr… Ada sesiapa nak order customized ringtone raya? Aharks…! Tapi make sure kau orang dah bayar zakat dulu tau!

4 Respons to “Sesuci… Sedingin Subuh Sunyi…”

  1. balik kampung – sudirman

    sebab anak perantau

  2. ok.. lagu-lagu lama evergreen bagus…
    lagu sekarang.. macam lagu budak tadika baru belajar rekoder!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: