Sedap Untuk Dua Orang Saja

“Honeymoon” ni apa sebenarnya ek? Entahlah, tapi rasa-rasanya ni antara perkataan bahasa Inggeris yang dialihbahasakan sebiji-sebiji ke bahasa Melayu — “bulan madu”. Kan? Kan?

Anyways, yang aku tahu honeymoon ialah bila kita bercuti berdua je. “Bercuti” as in tak buat apa-apa selain yang menyeronokkan dua orang aje. Kan? Tak payah pergi ofis, tak payah bancuh susu anak, tak payah basuh baju dan pinggan mangkuk, bla bla bla… hanya buat aktiviti yang menyeronokkan kedua-duanya je. Kan? Well… kalau betul, memang sedap betul. Kalau tak betul, peduli apa aku! Yang aku tahu minggu depan ni hari Rabu, aku dengan Permaisuri akan honeymoon! Putera Puteri beta dok diam-diam jauh-jauh ek… Aharks!

Errr… Selain “honeymoon”, perkataan Inggeris apa lagi yang ditranslate sebiji-biji ke bahasa Melayu ek…?

6 Respons to “Sedap Untuk Dua Orang Saja”

  1. taun depan maybe ada baby baru la gamaknya?

  2. bawa anak la bro. Bagi dorang penat lepas tu malam2 kita pulak bekerja. Macam hisap rokok la, bila bebas menghisap rasa2 ‘kick’ dia tak sampai mcm hisap dalam toilet masa kat sekolah.

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: