Sekali Tekan Je

Kenapa setiap kali ada adegan manusia yang sedang berada dalam kereta sedang diserang oleh orang jahat, penyangak, penyamun, perogol, binatang buas, hantu, jembalang mahupun makhluk asing, mesti manusia yang dalam kereta tu akan bersungguh-sungguh dan bersusah payah menekan kunci semua pintu kereta dia tu — setiap satu pintu. Kenapa tak tekan central lock kat pintu drebar je macam kereta kita kat Malaysia ni? Sebenarnya filem-filem Hollywood kat Astro movie channel tu semua dibikin dalam tahun berapa ek? Atau kenderaan yang digunakan dalam filem-filem Hollywood tu semua kenderaan lama ek? Atau sebenarnya tu sekadar elemen suspens jek…? Atau kenderaan Amerika memang semua jenis kunci pintunya gitu? Tak ada central lock kat pintu drebar?

Kalau kena limo yang panjang sampai kena ada lapan pintu pula macam mana? Jembalang perlu buka pintu ke nak masuk dalam kereta?

12 Respons to “Sekali Tekan Je”

  1. jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri….

  2. daku memerhatikan anda setiap masa enck naj…..

  3. central locking dia (memanjang) rosak barangkali.

  4. ntah la, yang aku tau Proton bagi warranty seumur idup untuk power window je

  5. ..kau kunci kereta ku…di dalam stor mu….( CIMB ) huuuu…huhuhu…

  6. tu citer zaman bila yg ko tengok tu?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: