Dan Nilainya Amat Tinggi

30 haribulan Oktober hari tu Azizy jadi graduan comel… eheks…! Graduan dari tadika. Zaman aku dulu tak ada ni semua. Seronok tengok dia seronok walaupun aku tahu sangat yang dia tak tahu kenapa dan apa signifikasi dia dipakaikan jubah dan topi berekor tu. Come to think of it, aku pun tak tahu sebenarnya… ekekekekeke… aiyaaarrrkkksss…!

Dan tadi kami sambut ulang tahun Najwa juga. Sebab dia suka strawberry, maka Permaisuri tercinta belikan kek aiskrim strawberry. Bukan Najwa aje, Ayahanda dia ni pun suka banget! Balun…! Aharks…

Rugilah mereka yang dianugerahkan zuriat tapi dibuang bersepah-sepah merata-rata. They don’t know what they’re missing. Dan sesungguhnya zuriat tu ialah hasil perkongsian cinta kasih sayang yang amat tinggi nilainya dengan pasangan yang kepadanya kita berikan seluruh jiwa raga, dunia dan akhirat, dengan impian untuk bersama abadi hingga ke alam akhirat nanti, insyaAllah… Kan? Kan?  Bukan ke? Ke?

Ni yang rasa macam nak tambah zuriat ni… Tapi… Adoi laaa… traffic lights! Stop! Stop! Errr… Kilang beroperasi dengan strictly controlled environment! Aharks… Satu dah cukup bro. Satu dah habis kontang kuserahkan segala-galanya penuh rela. Ini hatiku, sayang. Hanya satu tu yang aku ada. Ambil dan simpan. Jagalah ia dengan cinta…

16 Respons to “Dan Nilainya Amat Tinggi”

  1. dah grad, lepas ni boleh la cari mudim… biar azizy betul2 “muda”

  2. tahniah azizy.
    happy birthday najwa.

  3. Konsep berjubah ini dimulakan di Baghdad dulu ketika ilmuan Islam pada masa itu berada di tahap paling tinggi dimata dunia kerana penguasaan Ilmu dan ini ditiru oleh Barat. Anak aku 20/11/2011 ni di UiTM Shah Alam.

  4. bang cepat betul lu menikah dari gua..

    anak gua baru nak masuk 3 tahun…

    hehe

  5. Allah selamatkan kamu…..Allah selamatkan kamu…Allah se
    lamatkan NAJWA ADZAM ( betul ke nama dia ni… ) …. Allah selamatkan kamuuuuu……semoga Allah memberkati seisi keluarga ,murah rezeki,panjang umur ,kesihatan,keselamatan dunia dan akhirat .
    Tahniah ….. semoga bintang yg di gilap , semakin gemerlap .

  6. Owh, hensemnya anak beliau🙂

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: