Bukan Senang Nak Cari Pekerja

Tetiba dapat peluang pergi ke career fair semalam. Eh kejap… Peluang? Mmm… Ya ke peluang? Apa-apa ajelah… Anyways, semalam aku ke BN Job Fair. “BN” tu “Barisan Nasional” kut? Tak mungkin Berita Nasional sebab ada Khairy Jamaluddin dan PM Najib datang. Dia orang tak sempat nak jumpa aku sebab dia orang sibuk sangat semalam… eheks!

Pendapat aku yang berpendapatan tak seberapa ni sebab banyak dah dirompak oleh LHDN ialah, tak banyak sangat majikan yang turut serta. Barangkali kita memang dah ada network yang bagus untuk cari pekerja. Atau sebab majikan ada sistem tapisan yang bagus untuk ambil pekerja. apa-apa ajelah.

Tapi best sebab ada ATM. Bukan mesin duit tu. Angkatan Tentera Malaysia. Best! Ada display senjata lagi. Bazooka pun ada. Wow! Dan sportingnya anggota tentera kita sebab boleh ambil gambar tanpa merungut pun. Dalam berbagai posing yang kita minta. Nasib baik Mr. Bean tak ada. Kalau tak habis dihiasnya dengan bunga-bunga plastik kat tubuh badan askar-askar kita kan? Kan?

Dan ofkoz, aku pun naklah juga merasa bergambar dengan abang pejuang pembela negara kita weh!

8 Respons to “Bukan Senang Nak Cari Pekerja”

  1. Azhar Ahmad Says:

    muka hensem tak layak jadi terrorist!

  2. dah macam belly dancing orang lumpuh dari lutut ke bawah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: