“Dabaliyu-Tee-Efff…!!!”

Aku dah lama imagine tentang evolusi penulisan. Ejaan jadi semakin ringkas.Istilah jadi semakin pendek. Orang tulis “LOL” tapi sebut “laugh out loud” atau tulis “OMG!” tapi sebut “Oh my God!” kan? Yang aku tak imagine ialah orang tulis “OMG!” dan sebut pun “Oh-Em-Gee!” Aharks…

Anyways, member ofis tunjuk gambar ni—

Dan benda pertama keluar dari mulut aku ialah abjad pada plate number kereta ni yang aku snap kat 7-Eleven PJ state—

Dan yes… aku sebut “Dabaliyu-Tee-Efff…!!!” Nak sopan le katakaaannn… Aku kan pemuda ayu manja lagi bersopan santun gitu… Kan? Aiyaaarrrkkksss…!

But seriously guys… WTF is that lizard doing peeking into electrical socket like that…???

10 Respons to ““Dabaliyu-Tee-Efff…!!!””

  1. raznul faisu Says:

    kalo LOL tu lough out loud, KBBUTV3 kat gambo tu apa maksudnya?

  2. mana nak daftar kelas mencarut dengan sopan?

  3. Cicak pun dah tak sanggup hidup kat dunia penoh songsang ni. GMMF (Gelak Macam Menteri Fasola)

    My sister’s a nurse.When she swears (which is rarely.Budak baik) she uses medical/scientific term.One time she called a Giant-cashier chick a ‘Labia Face’.

    • Good one! Is it majora or minora? Ekekekekeke… Many years ago I used Arabic — farajun aswad. It all happened when I asked a friend of mine who was UIA graduate what the meaning of “aswad” in hajaral aswad is.

  4. kehkeh… Gua syak sebelum mati cicak tu ada dengar suare halus berbisik tentang keajaiban elektrik

  5. “come to the light…ning”

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: