Dekat Tapi Jauh

Lebih baik berjauhan dan menderita rindu dengan rasa meluap-luap nak peluk dan cium, kan? Maksudnya, kalau berjauhan memang dah tentu takkan boleh nak peluk dan cium walau rindu macam mana pun. Waras akal boleh compute dengan mudah, dan rasional boleh berdiri teguh.

Tapi yang tak tahan ialah bila depan mata, tapi still tak boleh nak peluk dan cium walaupun hati nak sangat buat, kan? Especially kalau tu merupakan sesuatu yang memang rutin. Setiap hari. At least beberapa kali sehari. Jangan kata peluk dan apatah lagi cium, sentuh pun tak boleh. Takut VZV merayap. Adoi laaa… Mmmuaahhh… Uuuuu… Mmmmm…

Situasi ni sama ke macam tak boleh sentuh, peluk dan cium untuk mengelakkan kena tampar, dapat malu, dianggap tak bertamadun, jejaka perasan, bodoh bongok, hidung tak mancung pipi tersorong, bla bla bla…

p/s: Gafarov, wa tahu lu sedih dengan entri ni. Wa pun… Tapi wa tahu lu lagi sedih beb…

4 Respons to “Dekat Tapi Jauh”

  1. muhamadov ghafarov Says:

    hahaha… macam gua kata dulu la jadikan kekurangan satu kelebihan… hehehe

    • Tapi persoalannya ialah bagaimana…?

      • muhamadov ghafarov Says:

        well sudah semestinya gua akan merindui mereka berdua… kekurangan tak dapat jumpa digantikan kerinduan yang amat sangat..

        best wooo jalan jalan dekat 2 km diiringi anak anak kecil yang sampai nampak anjing pon nak dipeluknye…

        ****err.. gua fail nak sampaikan apa yang cuba gua nak sampaikan menggunakan hujung jari

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: