Excuse Me is Not an Excuse

Cerita lu buat gua tune dalam kepala lagu yang gua suka banget. Lagu Katy Perry Hot n Cold tu. First time dengar ternganga kejap. Betul ke apa yang dia sebut? Dengar semula… Ekekekekeke… Pada part awal yang dia sebut—

Katy Perry tujukan lagu ni kat lelaki ek? But then again, perempuan lagi banyak buat perangai macam ni kan? Bukan ke? Ke? Perempuan ni ada satu masalah dan masalah tu ialah tak boleh nak kata “Tak mahu” atau “Tak nak”. Takut kecil hati ke? Tak mahu dan tak nak tu sendiri akan mengecilkan hati tapi rasa kecil hati ni memang sebahagian daripada sakit hati dan sakit hati ialah sebahagian kehidupan manusia — lelaki mahupun perempuan. Sementara aja. Bila dah terubat luka tu nanti okeylah dia.

Tapi sakit hati ada banyak diagnosis. Sakit hati disebabkan kecil hati akibat perempuan tak mahu jauh lebih minor daripada sakit hati akibat kecil hati + marah + dendam disebabkan perempuan tak mahu tapi tak mahu cakap “tak mahu”. Faham? Sakit hati begini lebih mirip kepada elemen rasa ditipu. Dan setahu aku lelaki memang cukup marah kalau ditipu. Instead of simply kata “tak mahu”, tu dia sampai banjir dengan alasan dan excuses dilimpahkan dek perempuan yang tak mahu cakap “tak mahu” tu! Excuse tu la, excuse ni laaa… Hampeh je kan?

Tak apa beb… Sebagai lelaki, kena terima bahawa perempuan memang sifatnya suka menipu… Ekekekekeke… Aiyaaarrrkkksss…!!! Salah ke diagnosis ni? Peduli apa aku… Jom fren, kita enjoy lagu Katy Perry secara live! Tapi orang Filipino yang nyanyi. Kat Uncle Chilli’s. Lagi seksi weh! Dan sama tinggi! Eheks… Jom!

6 Respons to “Excuse Me is Not an Excuse”

  1. muhamadov ghafarov Says:

    bukan pompuan suka ke kalau lelaki menipu sebab pompuan suka dengar apa yang dia nak dengar..

    and

    lelaki tak suka pompuan naik hangin dan terpaksa menipu….

    demm… ini seolah mengata diri sendiri haha

    • Yup… Wa setuju dengan pendapat lu bahawa sememangnya perempuan suka lelaki yang menipu untuk dengar apa yang dia orang nak dengar. (Agaknya sebab tu perempuan tak berapa suka aku… ekekekeke…)

      Errr… part lelaki tak suka perempuan naik hangin ni wa tak berapa tahu. Walaupun wa lelaki, tapi kadang-kadang wa tetap akan buat dia orang naik hangin dalam keadaan di mana wa dalam mood nak peluk dan cium… ekekekekekekekeke…

  2. sselalunya perempuan yang kena tipu… laki kata cantik.. tapi sebenarnya kurang cantik…(err bukan tak cantik) lelaki kata panas, sebab tu pakai cermin mata hitam.. sebenarnya nengok perempuan pakai baju dedah dada.. kehkehkeh

  3. phatlee Says:

    lelaki pun selalu sebut “Excuse me…”

    bila nak ngorat.hehehe…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: