“Nak Jadi Paus Atau Duyung?”

Aku suka banget dengan entry blog ni. Aku suka part ni sangat-sangat sampai aku rasa nak share. So aku kidnap je extract tu. Tuan punya blog tu nak marah ke? Dia pun extract dari Facebook katanya. Anyways, kepada para wanita yang rasa dia ‘gemoks’—

A while back, at the entrance of a gym, there was a picture of a very thin and beautiful woman. The caption was:

“This summer, do you want to be a mermaid or a whale?”

The story goes that a woman (of clothing size unknown) answered the following way:

Dear people,

Whales are always surrounded by friends (dolphins, seals, curious humans). They are sexually active and raise their children with great tenderness. They entertain like crazy with dolphins and eat lots of prawns. They swim all day and travel to fantastic places like Patagonia, the Barents Sea or the coral reefs of Polynesia.
They sing incredibly well and sometimes even are on CDs. They are impressive and dearly loved animals, which everyone defend and admires.

Mermaids do not exist.

But if they existed, they would line up to see a psychologist because of a problem of split personality: woman or fish?

They would have no sex life and could not bear children. Yes, they would be lovely, but lonely and sad. And, who wants a girl that smells like fish by his side?

Without a doubt, I’d rather be a whale.

At a time when the media tells us that only thin is beautiful, I prefer to eat ice cream with my kids, to have dinner with my husband, to eat and drink and have fun with my friends.

We women, we gain weight because we accumulate so much wisdom and knowledge that there isn’t enough space in our heads, and it spreads all over our bodies.

We are not fat, we are greatly cultivated.

Every time I see my curves in the mirror, I tell myself: “How amazing am I?!”

Ekekekeke… Betul gak kan? “Mermaid” tu ialah “dugong” kan? Tapi bukan ke dugong ni hodoh jauh lebih hodoh daripada paus ke…? But anyways, zaman belum baligh dulu selalu kena paksa makan minyak ikan paus Scott’s Emulsion tu. Dan masa tu belum ada yang perisa oren macam sekarang. Semua original warna putih pekat tu… Seksa weh! Dan aku tak tahulah kau orang, tapi duyung, di manakah dan bagaimanakah jantan berlazat-lazatan dengannya? Anatomi dia sama ke macam manusia perempuan punya…?

Aku tetap pilih manusia wanita yang kecil molek, berambut lurus, kalau boleh ada bulu roma halus yang kelihatan di lengan, betis dan sikit antara hidung dan bibir… Mmmm… Dan tak boleh lebih tinggi daripada aku… Mmmm… Dan mesti comey macam siput…

9 Respons to ““Nak Jadi Paus Atau Duyung?””

  1. teringin pulak nak berdayung petang-petang..

  2. muhamadov ghafarov Says:

    sindrom “cabin fever” iaitu terlampau lama terkurung di satu satu tempat menyebabkan jiwanya tak tenteram…hehe..

    ok bang pinjam entry anda ye nak bagi kat wanita yang bertubuh mengiurkan tapi baru naik 3 kilo dah nak pensan rupanya

  3. Eii..tanak jadi paus.Orang jepun suke makan paus. *mereng*

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: