Pesta Buku 2012 Aku…

Ni tentang aku — ya… aku, Najwa Aiman — kat Pesta Buku Antarabangsa 2012. Nak baca, silakan. Tak nak tahu, tak paksa pun… ekekekeke…

So apa yang aku hadapi dalam Pesta Buku tahun ni…? Well… as usual…

Aku duty macam biasa. Sain autograf dengan tagline Najwa Aiman mengikut tahun dan musim kepada mereka yang mahu autograf Najwa Aiman…

Dan ofkoz aku akan tumpang minta include camera aku juga bila ada pembaca yang minta izin nak bergambar dengan Najwa Aiman dengan kamera dia orang… hehehehehe…

Dan sesungguhnya, bulan takkan mungkin bersinar tanpa mentari. Promoter ni semualah mentari, sedangkan penulis macam aku, especially yang gerhana macam aku, hanya sekadar menumpang cahaya mereka untuk bersinar menerangi bumi di malam hari… Yup… Penulis macam aku sekadar menjadi ejen kepada matahari untuk syif malam.

But ofkoz… bulan pun di angkasa juga duduknya walaupun tak sejauh matahari. So bulan pun mestilah nak kadang-kala berada dekat dengan matahari kan…? Kan…?

Dan matahari tu hanya sebutir daripada jutaan bintang. Antaranya bersinar membawa karektor baru untuk heroin baru Najwa Aiman. Yup… Deskripsi heroin yang tetiba muncul dalam realiti. Tapi penampilan je laaa… Perawakan dan sifat, nope… Not yet…

Dan di Pesta Buku ni juga aku kena pukul dek Optimus Prime. Bengong… Dah le datang negara orang, nak pukul orang tempatan pula… Apa dia ingat dia tu siapa…? Hmmm… Macam tuju kat orang tertentu je ayat aku tu kan…? Kan…? Bukan ke…? Ke…?

Dan aku juga telah ditikam… oh! Bisanya…! Oleh seekor robot ntahapenama yang penuh dengan tatoo tulisan Jepun. Ni robot apa ek…?

Apa-apa hal pun, terima kasih kepada Creative Enterprise sebab masih lagi jemput aku duty kat Pesta Buku 2012 ni walaupun dah bertahun Najwa Aiman tak ada buku baru. Buku dalam proses. Sebenarnya draf manuskrip novel Tentang Lina yang masih belum siap tu dah dihantar kepada penerbit untuk tujuan preliminary assessment — menilai sama ada layak terbit atau tak bahasa dan pendekatan gitu. Aku malaslah nak bersusah payah habiskan manuskrip yang akhirnya nanti tak diterima khalayak atas sebab-sebab yang akan buat aku mencarut. Maka eloklah biar ada preliminary assessment dulu sebelum aku teruskan. Let’s wait and see…

4 Respons to “Pesta Buku 2012 Aku…”

  1. raznul faisu Says:

    Hamba ingin bertanya 2 soalan.
    1. Kenapa Najwa Aiman tidak memakai baju Creative Enterprise?
    2. Ada tak promoter2 yang berpakaian seperti gadis litar?

  2. phatlee Says:

    hehehe…sambil promote IWK ka bro?
    pose dengan awek sorang tu, sentuh bulu2 lengan pun dah ok la kan?
    hahahaha…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: