Mudiak Arau

Tak sihat sekarang ni. Kerap gak. Strategi untuk relinquish SM and revert to M harap-harapnya berbaloi dalam keadaan terpaksa menempuh sakit macam ni. Tapi kali ni sakit yang teramat sangat. Seluruh badan. Menggigil hampir 24 jam. Duduk pun tak boleh tegak, apatah lagi nak bangun berdiri. Badan dah tua sangat gamaknya? Dan oh ya… sakit ni is not part of the strategy okay… Ni bukan sengaja mencari penyakit. Dah penyakit tu nak datang, aku nak buat camne…

Anyways, hari tu sempat cuci transporter reliable aku. Terpaksa, again, minta tolong Adinda uruskan road tax dan insurance renewal. Tapi dalam keadaan sekarang tak larat nak pasang road tax. Tak apalah kut sebab nak drive pun tak larat kan? Kan?

Dan masih lagi dengan bantal ni selama bertahun-tahun dah ni. Dah berserabai atas bawah pun masih ada bantal bucuk ek? Well… Sukati akulah! Apa kau orang kisah? Hah? Dan ya, memang aku bawa ke mana-mana pun pergi bila outstation termasuk balik kampung. So? Ada kau orang kisah? Aku suka, aku punya pasallah. Dan bukan… tu bukan kesan air liur basi, air liur masak mahupun air-air lain yang dirembeskan dari anatomi badan yang lain. Bukan!

Dan sampai ke hari ni aku masih tertanya-tanya… Kenapa Chilis…? Kenapa ek…? Misteri… Bukanlah tak suka. Tak kisah pun sebenarnya. In fact kadang-kadang suka gak sebab bunyinya kadang-kadang dengar macam sedap manja gitu kan… “my lovely chilis” gitu kan…? Kan? Tapi still… kenapa “Chilis”…?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: