Tahi Takpe…

Berak ni nikmat, kan? Bayangkan kalau tak boleh berak… Amacam? Dan memang ada penyakit susah nak berak. Sembelit, kata orang kampung kau. Constipation, kata orang kampung aku. Sesetengah orang diberi nikmat berak mudah — setiap hari mesti berak. Teran sikit je dah booowwwooossshhh…! Habis licin boliaw semua yang diisi sepanjang semalam. Settle dah untuk sepanjang hari ini. Sesetengahnya regular seminggu sekali. Hari yang sama setiap minggu. Masa yang sama juga. Bagus… bagus…

Maka marilah kita berak. Janganlah segan-silu dengan hal berak ni. Yang patut segan ialah bila berak tak bertempat, atau sengaja berak kat orang lain. Tabur taik merata-rata lepas tu tak mengaku tu taik dia. Worse, dia sendiri tak sedar yang dia dah berak, dan langsung tak tahu tu taik dia. Cuci punggung apatah lagi. Uwekkk…!

Dan kenapalah ‘U’ dengan ‘I’ atas QWERTY keyboard ni sebelah menyebelah, termasuk kat BlackBerry yang keypadnya sungguhlah amat kecik… Acapkali send perkataan “tahi” sedangkan yang dimaksudkan ialah “tahu”. Bodohlah weh…!

2 Respons to “Tahi Takpe…”

  1. anggap ia sebagai nikmat dunia untuk gelakkan kesilapan dan akan menceriakan hari anda..tahi?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: