Bila Pahala Puasa Lunyai Di Awal Pagi

Memang betullah Ramadan ni bulan rezeki melimpah-ruah. Punyalah melimpah-ruah sampai terlupa bahawa masih ada yang masih melarat tak cukup makanan di Rohingya dan beberapa lokasi lain. Muslimin muslimat juga tu. Saudara kita… Saudara kita… Saudara kita…

Aku suka gambar kat atas tu. Lukisan dengan pensel. Jadi 3D. Teringat impian nak jadi pelukis masa belum baligh dulu. Tak kesampaian le pulok. Tapi bukan semua pelukis boleh lakar imej 3D atas sekeping kertas kan? Kan? Boleh ke?

Apa cerita pasal lukis-lukis ni? Belum jam 9:00 pun lagi hari ni. Setan-setan semua dah kena rantai, setan sekor dalam ofis ni masih terlepas. Tapi time ni dia belum sampai lagi. Dah sampai karang dia bergiatlah jadi ejen iblis. Tapi sebenarnya tak baik kata dia setan tau, sebab setahu aku setan ni bijaksana. Tapi dia ni… Hmmm… Hancus pahala puasa hari ni… Jomlah berbuka… Awal lagi ni. Sempat nak breakfast dan lunch hari ni…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: