Nilai BBQ

Apa hal wa nak citer pasal nilai BBQ pula… Wa nak citer pasal having BBQ at Nilai, Negeri Sembilan laaa… Aharks…! Errr… Tak lawak ek…? Sukati akulah… Dan ya… Adinda beta buat BBQ kat rumah dia pada 1 September 2012 hari tu. Adik beradik je… Ramai-ramai kalu nanti jadi kenduri pula. Dan ofkoz, siapa lagi yang akan jadi Chef? Yang paling lazat masakannya la ofkoz! Mender laaa… Permaisuri laaa…

Persediaan BBQ. Nak pasang alat BBQ. Nope… actually dapur BBQ tu satu tu je. Tapi mekanaiknya ramai. Tapi dalam ramai-ramai Adeli yang belum baligh tu je satu-satunya mekanik yang paling boleh pakai… Ekekekekeke… Cayalah Adeli!

Chef in action… dan Cook… Pun bakal ikut jejak langkah Ummi nampaknya…

Ni dia… calon-calon yang bakal landing dalam perut untuk diproses passportnya sebelum masuk ke jamban… Ni sebelum dimasak…

Dan ni calon-calon tersebut semasa dimasak. Tak payah cari gambar dia orang selepas dimasak. Tak sempat nak snap der… Selamat masuk gaung dah…

Yup… kami semua bermalam kat Nilai. Rumah baru Adinda. Luas! Dan Nilai BBQ memangberjaya buat aku keluar dari rutin makanan seharian. Aku memang belasah banyak giler malam tu beb! Sampai kena perli dengan Permaisuri weh! Adoi laaa…

And ofkoz… since masih Syawal, aktiviti raya waktu malam masih lagi sebahagian agenda. Tu Ayahanda dok supervise para cucu main bunga api…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: