15 Januari

Dan pada tanggal (tarikh, bukan buka pakaian) 15 Januari dalam tahun—

1970

Muammar Gaddafi ditabalkan sebagai pemerintah Libya

1973

Presiden Nixon mengisytiharkan gencatan senjata di Vietnam Utara

1991

Bermulalah Ops Desert Storm dan serangan PBB ke atas Kuwait

1992

Slovenia dan Croatia merdeka daripada Yugoslavia

2007

Bekas Ketua Perisikan Iraq, dan bekas Ketua Hakim Mahkamah Revolusi Iraq dihukum gantung sampai mati

2013

Umur aku pendek setahun lagi, dan semakin hampir dengan mati.

Pendapat aku yang tak pandai macam orang lain ni, berdasarkan pengalaman hidup, semakin meningkat usia, semakin perit cubaan dan dugaan yang Tuhan beri. Barangkali kerana Tuhan atas ihsanNya Yang Maha Pengasih kepada hamba-hambaNya mahu membersihkan dosa-dosa yang semakin tebal dan naik berdaki memandangkan tempoh hidup di dunia semakin singkat. Mudah-mudahan hambaNya ini insaf dan bertaubat agar terlepas azab akhirat setelah redho dan pasrah dengan seksa dan derita dunia fana ni. Entahlah…

Anyways… semasa bahagia, aku sendiri tak pernah ingat tarikh lahir aku sehingga orang lain wish. As if macam tak penting je tarikh  lahir ni. Tapi dalam sengsara, aku ingat tarikh lahir aku sebab mengharapkan orang lain wish… Gitu ke…? Dengan orang wish kita birthday boleh buat kita bahagia ke? Well… it’s the thought isn’t it? Kebahagiaan tiba sebab kita tahu adaorang ingat, kasih dan ambil kisah tentang kita, kan? Bukan ke…? Hmmm… Tapi kalau orang tak wish…? Padanlah muka… ekekekekekeke…

2 Respons to “15 Januari”

  1. Selamat Ulangtahun Kelahiran. Ke berapa pun tak kisah… Semoga terus kekal sejahtera rukun aman damai dan sihat selalu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: