Friend of My Enemy…?

Selesai dah pun. Tak ada rusuhan. BN dapat 123 daripada 222 kerusi Parlimen. Aku ni tak pandai pun, tapi rasa-rasanya 123 kerusi daripada 222 tu bukan two-third kan? Maknanya memang teramat sukar le bagi BN nak luluskan sebarang rang undang-undang di Dewan Rakyat kan? So… maknanya masih belum selesai lagi ni kan? Lepas ni mesti ada berita katak-katak melompat dari parti ke parti kan? Kan? Bukan ke? Ke…?

Anyways, negeri Selangor masih bawah Pakatan Rakyat, tapi majoriti kerusi DUN ialah PAS, bukan PKR. So… Masih lagi Khalid Ibrahim sebagai MB Selangor? Atau somebody daripada PAS pula kali ni? Interesting gak nak tahu apa jadi pada industri alkohol, clubbing dan perjudian di negeri ni. Yup… Let’s have somebody from PAS as MB now. But then again… who am I to say this…? Aku hanyalah seorang rakyat marhain yang bermastautin kat negeri ni. Oya… rakyat Selangor dah pilih PAS sebagai majoriti kan? Maknanya rakyat Selangor lebih suka PAS kan? Maknanya pejuang rakyat mesti akur dengan suara rakyat kan? Pejuang rakyat tak sepatutnya masuk campur urusan nak mencaturkan individu daripada parti mana yang patut jadi MB kan? Sebab rakyat dah pilih PAS sebagai majoriti kan? Kenapa MB belum angkat sumpah lagi ni? Negeri yang tak ada orang campur tangan macam Kelantan dan Kedah dah settle isu siapa MB… Hmmm…

Dan Rita Rudaini semakin jauh. Rita makin sibuk sekarang. Setiap orang memang ada priority masing-masing. So kalau kita bukan antara priority seseorang, lebih baik jangan try to become one sebab nanti kita akan hanya jadi beban liability pada dia… Sedih sangat hakikat ni duhai Rita Siput yang Comey… Sedih banget tahu tak…!

2 Respons to “Friend of My Enemy…?”

  1. saya tumpang bahu anda untuk sedih bersama…

    ****sambil sandar kat bahu anda dan lap hingus…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: