Untuk Aku

Paling susah dalam hidup apa dia erk? Sabar kut… Dan ikhlas… Dan menerima hakikat… Dan sabar… Dan ikhlas… Dan menerima hakikat… Dan sabar… Dan ikhlas… Dan menerima hakikat…

Sifat azali manusia ialah lupa. Ada sebab kenapa manusia pelupa. Ada hikmahnya. Salah satu hikmahnya ialah supaya manusia mudah merasa bahagia. Tapi biasanya manusia rasa lupa bila dah jumpa bahagia, tak gitu…? Ekekekekekeke… Sesetengah orang lupa umpama mentol lampu — ada suis yang boleh turn on and off anytime. Sesetengah orang macam aku pula… well… I wish lupa tu ada suis macam mentol lampu. Rasa nak lupa, switch off je… I wish…

Dan yang paling susah dalam hidup ialah sabar… Dan ikhlas… Dan menerima hakikat… Allah Maha Pengasih dan Penyayang kepada hamba-hambaNya. Dan hanya kasih sayang Allah sahaja yang takkan padam-padam. Sesungguhnya Allah tidak bersifat pelupa. Dan Allah tak perlu sebarang budi dan jasa ditabur kepadaNya daripada mana-mana hambaNya untuk Allah sayang dan ingat selalu pada mereka…

Ya Allah… sukarnya untuk menjalani dugaan dan cabaranMu yang satu ini…

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: