“Kau Tak Payah Datang… Menyemak Je!”

Jaga dan rawat tu dah kira hadiah sangat bermakna dah… But I will definitely accept this homemade cookies! Ekekekeke… Errr… Satu je…?

Siapa yang start budaya bawa buah-buahan bila melawat orang sakit kat hospital erk? Dan kenapa tak ada buah-buahan tempatan? Durian ke, manggis ke, rambutan ke, pisang ke, duku ke… Anyways, buah-buahan is much better than flowers. At least to me. Ya, orang sakit duduk hospital tak lalu makan tapi at least pelawat yang datang boleh tolong makan. Dapat gak pahala orang yang membawa tu kan? Bukan ke? Ke…?

Tapi rasa-rasanya setengah orang sakit dah cukup gembira bila ada orang datang melawat especially orang yang dia amat kasih dan sayang. So kalau ada orang yang kita kasihi atau anak dia masuk hospital diam membisu tak bagitahu, maknanya faham-fahamlah tu — YOU don’t need to visit. Menyemak je!”

Yup… aku baru realize hakikat ni. Tu pun sebab terlantar kat hospital saban hari mengharap dapat perasaan ni dilegakan dan hati digembirakan. Sambil-sambil tu memikirkan kenapa sebelum ni aku tak tahu-menahu pun tentang orang yang dikasihi sedang sakit dalam hospital — sebab aku akan menyemak je… Owh…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: