Words of Wisdom

It was kat perpustakaan universiti. Law library of course. Kita sepatutnya study Property kalau tak silap aku tapi aku dalam keadaan teramat tensen disebabkan kena tipu dengan Lina. Even you were stunned and at wit’s end masa tu. So kau coret something atas note pad dan kau hulurkan kat aku. Aku simpan sampai sekarang—

Entah dari manalah kau cilok dan kidnap words ni. Tapi knowing salah satu hobi kau mengumpul dan menghafal quotes, dan perangai kau yang kadang-kadang philosophical macam Capt. Picard tu, aku tak heran pun kalau words ni originally yours. Terlalu tensen masa tu nak tanya kau origin words ni.

Tapi walau dari mana pun origin kata-kata tu, kau mungkin benar duihai sahabat. Tapi kau tertinggal satu ayat yang akan mencerahkan seluruh mutiara kata tu—

But only, and only, if you are the one who that woman loves.

So kalau kau bukan lelaki yang perempuan tu sayang, setiap kata-kata kat atas tu tak terpakai. Kau boleh pergi mampus. Dan kepada perempuan tu, hiduplah selama yang boleh dengan zuriat yang akan lahir dalam kecacatan yang nyata. Dan laki kau yang akan ditimpa kecelakaan yang teramat ngeri dan parah, juga menjadikannya cacat yang hina dan nyata seumur hidupnya yang lama. Amiiinnn… ya Robbal ‘alamiin… Begitulah doa orang yang dianiaya…

Al-Fatihah untukmu sahabatku Miza… Aku masih rindukan kau walau sekadar memandang tulisan tangan kau. Demi Allah aku masih menyesal sampai ke hari ni sebab terlambat menyedari maksud sebenar kata-kata yang kau berikan tu… Maaf sangat-sangat sahabatku… Maaf sangat-sangat…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: