Bibik Balik Krismas

Haah… Sabtu hari tu Bibik nak balik kampung dia bercuti. Nak lawat anak dia. Dan gambar atas tu kargo yang dia nak bawa balik ke sana. Hai… ni macam nak balik terus je ni Bibik…? Jangan Bibik… Jangan… Aimy Irdina insyaAllah nak datang ni… Dan bungkusan petak-petak warna merah putih tu sebenarnya berisi segala macam jenis makanan dan minuman macam Milo, Nescafe, tepung buat kuih, bahan-bahan memasak… bla bla bla… Cita-cita Bibik nak buka restoran bila dia ‘pencen’ kerja jadi bibik kat rumah kami. Tu yang segala ilmu memasak dan tok nenek resepi pelik-pelik dia belajar daripada Permaisuri tu… Semoga tercapai cita-cita Bibik, insyaAllah… Dan di jeti feri Port Klang yang memang aku datang dalam tiga empat tahun sekali ni dah nampak macam pusat tahanan PATI pula. Tu dia! Dia orang ni sebenarnya orang sana yang nak pulang atau orang sini yang nak berjalang? Eh… Berjalan! Tetiba jadi Ganu pulok… uhuk! Yes, pun intended… Kargo Bibik tu berat tersangat pulok tadi… Kalau kat tempat kerja aku memang aku risau takut pesawat tak naik atau kalau dah naik nanti menjunam. Tapi kalau kat sini… adoi laaa… Aku memang takut laut beb!

Anyways, betapa pentingnya Human Capital Development kan? Maknanya bila ambil orang kerja, prepare apa yang sepatutnya skill and knowledge yang perlu kan? Especially communication skills. Misalnya “cuci luar dalam” ialah “basuh luar, vakum dalam,” kan?Bukan ke? Ke? Atau sembur je foam basah tu luar dan dalam kereta! Jenuhlah nak tunggu kering tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: