Lelaki Sangat Mulia Tau!

“Tak fahamlah kau orang ni! Nampak perempuan cantik je, mata terjojol macam nak telan! Tak ingat bini kat rumah ke?” kata dia. Adoi laaa… Tak apalah… “Women… You can never understand them,” kata dia tu pula. Naturally memang masing-masing tak faham satu sama lain kan? Tu la yang best tu! Aharks…

Siti Nurhaliza (dulu) memang cantik — paras rupa DAN potongan tubuh badan dia (again… I repeat… dulu). Susahlah nak jumpa lelaki yang kata dia tak cantik (reiterating… dulu). Tak kiralah lelaki bujang apatah lagi yang dah kahwin (okay… I have a feeling that my last sentence just now was somewhat not right for being terbalik one way or another… hmmm…)

Tapi dah memang tu sifat semula jadi lelaki. Alah… macam le orang perempuan pun tak gitu. Tengok jantan Korea dalam LRT pun boleh tegak bulu kening (bulu tempat lain tak boleh tegak sebab sama ada dah licin dicukur atau dah ditindih pakaian ketat-ketat). Yang cita rasa berbulu pula tengok Bangla pikul martol pun boleh khayal dalam imaginasi basah banjir… yieekkhh!

Kami orang lelaki memang semula jadi susah nak bercinta. Sebab? bagi lelaki cinta tu terlalu amat tinggi nilainya. Tak boleh sesuka hati diberi pada sesiapa je. Bila kami nampak perempuan cantik, memang kami sentak. Tapi tu bukan sebab bibit cinta. Tu disebabkan bibit syahwat. Yup… orang lelaki memang syahwat datang dulu. Cinta… well… kadang-kadang tak datang-datang. Sebab… I repeat… lelaki amat susah memberi cinta. Benda berharga memang susah kita nak dermakan dengan rela.

Jadi the next time lelaki terjojol dan sentak bila nampak perempuan cantik, janganlah risau. Kalau kau orang boifren dia, atau bini dia, cinta dia tetap untuk kau orang. Nafsu dia aje yang dia sangup dermakan. Sebab bagi lelaki, nafsu terlalu amat murah dan rendah nilainya. bahkan tak ada nilai langsung.

Tak cukup mulia ke lelaki…? Huh?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: