Muka Surat Satu

Rasanya halaman pertama 2014 tak dimulakan dengan baik. The first thing I heard when opening my eyes this morning is a grudge. Okay. And then, throughout the day, I forgot the one thing I resolved to do — make at least one person sincerely smile. Yup… Make a person smile sincerely. You think that’s easy? Try laaa… aharks…!

Tapi tak apa sebab sesuatu cerita takkan menarik tanpa unexpected twist and turn. Cerita ni mesti ada konflik yang kusut masai semacam takkan terurai. Ada harapan yang kadang-kadang nampak macam takkan tercapai. Ada bahaya dan risiko yang sering nampak macam tak boleh dielakkan. Mesti ada kebijaksanaan yang ternampak dalam resolusi penguraian konflik, pencapaian harapan dan penyelesaian bahaya dan risiko. Dan yang paling penting… jeng jeng jeng… mesti ada satu kebodohan yang menerbitkan maki hamun dan carut-carut! Yup…! Ekekekekekeke… Kebodohan yang ketara, dalam tahap bangang yang amat tinggi. Kebodohan yang pada mata dan fikiran manusia marhain sesuatu yang takkan ada orang cukup bodoh nak buat… huhuuhuhu… Best!

Ada 364 hari lagi, provided of course aku tak mati laaa… So, get the keyboard ready. Meantime, usaha nak capai dua objektif 2014 dah bermula. Fasa demi fasa. InsyaAllah…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: