Loyar Apa?

“Why don’t you continue practicing law?” Fedup dah le weh dengar soalan tu. Boleh tak kalau tak nak jawab? Suka hati akulah. Sebab, kalau aku jawab, kompem jawapan aku tu akan mengundang perdebatan politik dan sosial. Yang bukan loyar pun nanti tetiba jadi pakar guaman, perundangan dan kehakiman sebab nak tumpang berdebat punya pasal. Yang seumur hidup tak pernah dengar pasal Civil PC, Criminal PC dan Evidence Act pun tetiba boleh berhujah tentang admissible dan inadmissible evidence in court! Tu dia…!

“Apa ingredient for a legally binding contract?”

“Huh? Ingredient apa pulak? Ni bukan resepi!”

“Hari-hari setiap orang berkontrak sejak kecil sampai dah tua nak mampus ni pun masih tak tahu benda basic ni? Pastu macam mana nak determine evidence yang menepati standard of proof dalam court? Dah! Aku nak tidur!”

Dan ya! Spek aku masa tu memang besar macam cermin depan bas persiaran! So what? Mengganggu ketenteraman awam dan peribadi ke…? Do I breach any of my duty of care and caused damages to you? Huh…!

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: