“Ada Apa Sakiiiittt…?”

Dah 7 Januari 2014 dan aku masih belum masuk ofis tahun ni… Adoi laaa… Doktor suruh duduk rumah kurung diri dulu. Starting the new year with sickness. Apa da Dzam… At times like these, teringat waktu muda-muda setiap kali jumpa doktor. 90% setiap kali jumpa doktor for whatever reason, doktor akan cakap something like this “You’re young and as healthy as a horse.” Lepas tu doktor tak tanya apa-apa lagi dah. Tarak!

Sekarang… Adeh… Tak ada dah doktor nak cakap “You’re still young.” Instead, asal jumpa doktor je, memula doktor akan diam sekejap sambil study info diri aku dalam fail yang terbentang depan dia. Lepas tu doktor akan tanya soalan-soalan standard, “Ada darah tinggi? Ada sakit jantung? Ada sesak nafas? Ada alergi dan pantang makan? Ada diabetes? Pernah undergo surgery of any kind?” Bla… bla… bla…

Yup… I’m not only getting older, but I’m actually old. And worse, I actually look old! Cet…! So… lantaklah kau orang nak kata apa pun, aku nak letak gambar aku semasa aku masih sihat wal’afiat bila tak ada doktor pun akan tanya apa penyakit aku setiap kali aku jumpa doktor dulu-dulu. It’s my entry, to remind me that I’m no longer that healthy young dude anymore. So… insaf… insaf… insaf…

p/s: My favourite t-shirt, that is. Where the hell is it now? Hmmm… Dan ya, aku memang tak suka pakai minyak rambut atau sikat rambut sejak dulu. So…? Mengganggu kau orang ke?

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: