Datang Dari Mana Erk…?

Kat Malaysia pernah jadi tak? Entahlah… Cuba tanya Indah Water. Dia orang biasa ketemu hal macam ni tak di loji, atau saluran kumbahan, atau semasa buat khidmat sedutan? Tanyalah… Cer tanya… Cer tanya…

Anyways, harap-harapnya tak jadi kepada kita. Tu nasib baik sempat nampak dulu. Kalau dibuatnya masa tu emergency? Angkat toilet seat, tak tenung tak tengok lagi dah, punggung terus landing je… broootttt…! Ceplum! Sssssssss……….! Tetiba je “Adoi..! Adoi…! Adoi…!” Kebas buntut. Taik berterabur keluar pun tak terasa dah. Bisa dah merayap. Kalau jari jemari awek yang merayap kat situ tak apa juga…

Dan kalau dibuatnya haiwan tu ngap telur ke… buah ke… batang ke… Adeh!

Dan yang ni gambar di PJ. Bukan Paya Jaras daaa… Bukan Padang Jawa, Pandan Jaya mahupun Putrajaya. Ni Petaling Jaya. Menggunakan kamera henpon murah aku ni, boleh gak nampak dua biji cahaya merah tu lebih besar daripada biji-biji cahaya merah yang lain yang lebih kecil tu. Dengan mata kasar hari tu, merah-merah tu semua sama warna dan sama besar. Sebenarnya yang besar tu traffic light. sedang merah. Yang kecil-kecil tu tanglung. Pun sedang merah. Kalau orang tak biasa jalan ni, alahai… Bandaraya ni tau… bukan kampung. Awal tahun 2014 ni duit masih berlambak-lambak agaknya. Tu yang setiap roundabout dalam bandaraya ni habis dibina tugu-tugu baru. Entah apa guna tugu-tugu tu untuk pembayar cukai pintu dan cukai tanah ni… Dan juga tanglung-tanglung merah barcahaya tu…

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out / Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out / Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out / Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out / Tukar )

Connecting to %s

%d bloggers like this: