Archive for the Matang Category

Biar Betikkk…???

Posted in Feminin, Maskulin, Matang on 10 Januari 2014 by Najwa Aiman

Huh??? Macam-macam betullah dia orang nih… Dapat dari Whatsapp group nih… Hari tu ada terbaca tentang workout. Possibly workout di gym. Katanya workout 10 minit akan membakar gula dan karbohidrat dalam badan. Workout 30 minit baru bakar lemak. So sesiapa yang nak kuruskan badan kena workout dalam gym minimum 30 minit.

Kalau dah macam ni, mana-mana jantan yang nak kurus boleh tenung payudara 10 minit. Nak kurus lagi tenung lebih lama lagi… Gitu erk..? Aiyaaarrrkkksss…!

Errr… saiz payudara akan memainkan peranan tak? Macam mana pula kalau payudara pondan? May be dua kali ganda lebih kurus kut? Sebab lepas tenung kompem jantan akan lari lintang-pukang. Sihat tu!

“Kenapa Mesti Ada Bulu?”

Posted in Bebel, Bodoh, Feminin, Matang on 31 Disember 2013 by Najwa Aiman

Ye lorrr… Hampir semua heroin novel Najwa Aiman mesti ada “bulu roma halus di lengan.” Kenapa? Tak boleh ke? Habis tu dah tak ada penulis lain nak buat heroin dia orang ada bulu roma kat lengan, akulah yang buat. Tak boleh? Ekekekekeke…

Saja… Inspirasi. Menjadikan wanita sebagai sumber ilham dalam novel? Tu bukan ke manipulasi seks? Mempergunakan wanita sebagai alat? Huh? Really…? Betul ke?

Entahlah… Kadang-kadang aku… Akulah… Kau orang tak kut sebab aku tak semulia kau orang… Kadang-kadang aku rasa macam melampau-lampau pula pejuang hak asasi ni. Tak kiralah hak asasi seks ke, hak asasi manusia sejagat ke, hak asasi binatang ternakan ke, mahupun hak asasi binatang liar. Galak sungguh menentang apa yang dia orang gelar manipulasi seks — mempergunakan daya tarikan seks wanita untuk melariskan produk. Hmmm… Dah kalau wanita yang jadi peragawati dalam iklan tu sendiri yang gunakan hak dia untuk buat keputusan bagi diri sendiri nak gunakan daya tarikan dia sendiri secara rela, tu bukan hak asasi ke?

Tu le natijahnya bila sempadan setiap sesuatu tu hanya berlandaskan takrif ciptaan manusia. Hah… tolak lagi kewujudan Tuhan. Nafikan lagi kebenaran hukumNya… Gaduhlah kau orang. Aku nak tidur… Ada daya tarikan seks tak nak masuk tidur ni…?

“Nak Jadi Paus Atau Duyung?”

Posted in Feminin, Matang on 14 Mac 2012 by Najwa Aiman

Aku suka banget dengan entry blog ni. Aku suka part ni sangat-sangat sampai aku rasa nak share. So aku kidnap je extract tu. Tuan punya blog tu nak marah ke? Dia pun extract dari Facebook katanya. Anyways, kepada para wanita yang rasa dia ‘gemoks’—

A while back, at the entrance of a gym, there was a picture of a very thin and beautiful woman. The caption was:

“This summer, do you want to be a mermaid or a whale?”

The story goes that a woman (of clothing size unknown) answered the following way:

Dear people,

Whales are always surrounded by friends (dolphins, seals, curious humans). They are sexually active and raise their children with great tenderness. They entertain like crazy with dolphins and eat lots of prawns. They swim all day and travel to fantastic places like Patagonia, the Barents Sea or the coral reefs of Polynesia.
They sing incredibly well and sometimes even are on CDs. They are impressive and dearly loved animals, which everyone defend and admires.

Mermaids do not exist.

But if they existed, they would line up to see a psychologist because of a problem of split personality: woman or fish?

They would have no sex life and could not bear children. Yes, they would be lovely, but lonely and sad. And, who wants a girl that smells like fish by his side?

Without a doubt, I’d rather be a whale.

At a time when the media tells us that only thin is beautiful, I prefer to eat ice cream with my kids, to have dinner with my husband, to eat and drink and have fun with my friends.

We women, we gain weight because we accumulate so much wisdom and knowledge that there isn’t enough space in our heads, and it spreads all over our bodies.

We are not fat, we are greatly cultivated.

Every time I see my curves in the mirror, I tell myself: “How amazing am I?!”

Ekekekeke… Betul gak kan? “Mermaid” tu ialah “dugong” kan? Tapi bukan ke dugong ni hodoh jauh lebih hodoh daripada paus ke…? But anyways, zaman belum baligh dulu selalu kena paksa makan minyak ikan paus Scott’s Emulsion tu. Dan masa tu belum ada yang perisa oren macam sekarang. Semua original warna putih pekat tu… Seksa weh! Dan aku tak tahulah kau orang, tapi duyung, di manakah dan bagaimanakah jantan berlazat-lazatan dengannya? Anatomi dia sama ke macam manusia perempuan punya…?

Aku tetap pilih manusia wanita yang kecil molek, berambut lurus, kalau boleh ada bulu roma halus yang kelihatan di lengan, betis dan sikit antara hidung dan bibir… Mmmm… Dan tak boleh lebih tinggi daripada aku… Mmmm… Dan mesti comey macam siput…

Barter Trade…?

Posted in Famili, Matang on 23 Julai 2011 by Najwa Aiman

Sejak tak ada maid ni, aku ada dua ofis — satu kat pejabat rasmi yang service aku dibayar dengan wang ringgit sebagai gaji. Satu lagi second ofis kat dalam rumah yang job description aku ialah, inter alia — basuh pinggan mangkuk on weekdays, dan basuh segala benda lain termasuk rumah-rumah tu sekali on weekends. Dan aku untuk service aku di second ofis ni, gaji aku ialah… ehem… ala-ala barter trade gitu — service payable by service. Tauke second ofis dah tentunya Permaisuri beta.

Okey… ini macam kalu, tak ada maid sampai hujung tahun pun tak apa beb! Tak apa! Aku sanggup! Aharks…!

Gaduh Bersetubuh?

Posted in Matang on 22 Jun 2011 by Najwa Aiman

Betul Ke…?

Posted in Matang, Quips, Uncategorized on 8 Jun 2011 by Najwa Aiman

Dah lama sebenarnya terima gambar ni melalui emel kengkawan. Dah lama nak tanya tapi tak ingat. Betul ke memang ada iklan ni kat negara Eropah nun? Atau superimpose je ni…?

Ibu Jarinya

Posted in Matang on 27 Mei 2011 by Najwa Aiman

Dalam keadaan tak cedera pun aku amat rasa nak hisap ibu jari kaki tu. Inikan pula bila ibu jari kaki tu sakit sebab dihempap kepala plug. Meh sini nak hisap sebagai rawatan.

Dan sebenarnya bukan ibu jari kakinya aje yang aku rasa macam perlukan rawatan…

Errr… apa yang aku mengarut ni ek…? Kenapa mengarut macam ni? Hmmm… ni malam apa ni? Ooo… patutlah…

Dan aku terbayangkan ibu jari kaki yang CóMéL tu… Emmmmm…